EMNİYET’E BÜYÜK ALKIŞ
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. Tahriklerin, kışkırtmanın, galeyana getirmenin tam da göbeğine oturtulan bir şehirde bir sıkıntı yaşanmadan mücadele oynandı. Karşılaşmanın öncesinde, sırasında ve sonrasında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tabiri caizse gereğini yaptı ve kuş uçurtmadı. Emniyet Müdürü Metin Alper ve ekibini alkışlıyoruz.

FARKINDALIK YARATTILAR
Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği tarafından Trabzon’da farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Trabzon Barosu da destek verdi. Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez “Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği’nce düzenlenen, Trabzon Baromuzca da destek verilen Kanser Haftası farkındalık etkinliğine katıldik. Başta Dr. Eda Küçüktülü olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.” dedi. Etkinliği düzenleyenleri biz de tebrik ediyoruz.

TARIM KİMİ HEDEF ALDI?
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım “Bazı insanlar söylediklerimden rahatsız olmuş olabilirler, kim oluyorsa kendisi söylenenlere muhataptır. Bizim kapımız herkese açıktır ve hiç kimseye kin tutmayız. MHP hiç kimsenin de babasının malı değildir, bu ülkü göklerde yükselen sancaktır ve sadece liderimizi dinler, Allah’ın önünde eğiliriz. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin yanında, yolunda genel merkezimizin emrindeyiz.

Önce geleceksiniz samimiyetinizi ülkücüye yakışır biçimde ortaya koyacaksınız, belki de geçmişi hiç sorgulamadan helâlleşeceğiz. MHP kitle partilerinin yaşadığı sosyal çözülmeye maruz bırakılmadan dava partisi olarak siyasi arenada kalmasına mücadele edeceğiz. Herkesin kaçtığı saklandığı fırtınalı ortamlarda, sakin kararlı ve dimdik durabilen asalet sahibi şahsiyetler her zaman başımızın tacı olmuştur, bundan sonrada olacaktır. Bizim duruşumuzun bedeli ağır mıdır bilmem fakat akıbette dünyalık hiç bir şeyle ölçülmeyecek kadar ulvi olduğuna inancım tamdır.” dedi. Başkan Tarım kimi hedef aldı merak ettik açıkçası.

YAN YANA DURUNCA…
AK Partili Murat Zeki Solak Trabzonspor- Fenerbahçe maçı ile ilgili paylaşımda bulundu. Solak galibiyetin tüm şehrin kenetlenmesi ile gerektiğini belirterek şunları dile getirdi: “Fenerbahçe cephesinin ortamı germe amaçlı tahriklerine karşı #yanyana duran yerel basınımız, taraftarlarımız, emniyet birimlerimiz ve kentin tüm dinamiklerinin sağduyulu hareket etmesi kazanılan maç kadar önemli. Trabzonlu ve Trabzonsporlulara alkışlar.”

İLAFAR BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYOR
KTÜ’de bir buçuk yıl önce kurulan İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2019 yılı “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında 14 ilde desteklenen cazibe merkezi desteklerinden faydalanan İLAFAR, tüm altyapı yatırımlarının maliyetini bu sayede Bakanlıktan sağlayacak.

Türkiye’nin 2023 hedeflerinden biri olan yerli ilaç hedefi için kurulan İLAFAR’ın kısa sürede bu başarısı merkezin müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Feride Sena Sezen’e ait. Araştırma ve geliştirme yönündeki bakış açısıyla İLAFAR’ı bu noktaya taşıyan Prof. Dr. Sezen ve ekibi KTÜ’nün araştırma üniversitesi olma hedefine de önemli bir katkı sağlıyor.

İLAFAR’ın iş birliğine açık bir şekilde yönetilmesi de bir diğer avatantaj olarak öne çıkıyor. İLAFAR’ın çok iş yapacağını hep birlikte göreceğiz. Ayrıca iş birliği sayesinde KTÜ-kent ilişkisini de bu anlamda güçlendirecek. Tebrik ederiz.

GEÇMİŞ OLSUN SONER BOZ
Trabzonspor kulübünden yapılan açıklamada “Eski futbolcumuz Soner Boz’un akciğer embolisi teşhisiyle tedavi altında olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sağlık durumunun iyiye giden ve tedbir amaçlı olarak yoğun bakımda tedavi olan Boz’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.” denildi. Boz’a biz de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi