BÖYLE DEVAM ETMELİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alımlarının piyasayı rahatlattığını ifade etti. Cora, TMO’nun fındık alım süresini 30 Nisan 2021’e kadar uzattığını hatırlatarak, “Bu karar hem fındık üreticimizi hem de fındığı satan küçük esnafımızı rahatlatmıştır. Biz üreticimizin endişelerini yakından takip ediyoruz. Hükümetimiz her zaman fındığın ve fındık üreticisinin yanında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. TMO alımları ile üreticiyi koruduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk. Aynı zamanda bu alımlarla üreticimizin piyasaya olan güveni artmıştır. Özellikle son birkaç yıldır açıklamış olduğumuz fındık fiyatları çiftçimizi mutlu etmiştir. TMO'nun fındık alım süresini uzatması fiyatın aşağı düşmesini de engellemiştir.” dedi. TMO’nun fındık alımlarında izlediği yolun bundan sonraki süreç içinde devam etmesini diliyoruz.

ZORLUOĞLU'NDAN DERS ALMALILAR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun belediyeler arasından ayrım yapmadığını ifade eden Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun dünyaya bakışını beğeniyorum. Bunu söylediğim zaman insanlar yanlış yorumlayabiliyorlar. Kendimden yola çıkarak şunu söylüyorum; benim hiç bir ticari faaliyetim yok. Şirketim yok. Özel bir işletmem yok. Kafamı meşgul edebileceğim başka bir işim yok. Tek işim belediye başkanlığı ve işime konsantre olmuş durumdayım. Murat Bey'in de o tarzını beğeniyorum. Kendisi valilikten gelmiş, bu görev süresi içerisinde Trabzon'a bir şey yapabilir miyim diye mücadele verdiğini düşünüyorum.

Kendisi şuana kadar Yomra Belediyesi'ne, Beşikdüzü Belediyesi'ne ayrımcılık yapma gibi bir duygusunu bugüne kadar hissetmedim. Beşikdüzü'nün de hissettiğini düşünmüyorum, bunu meclisteki görüşmelerimizden biliyorum. Ne zaman ararsanız 24 saat ulaşabilirsiniz. Bunu çok değerli görüyorum. Yomra Belediye Meclisi üyelerinin de Murat Zorluoğlu'ndan ders almaları gerektiğini düşünüyorum. Aynı partiye mensuplar. Biz bugüne kadar yüzde 99 oranında büyükşehir belediyesinde oy birliği ile karar almışız. Murat Bey'in bir projesine onay vermişiz, kredilendirilmesine, satışına onay vermişiz. Neticede belediye başkanına vatandaş yetki veriyor. Yanlış yaparsanız tekrar size oy vermez.” dedi. Bakalım Başkan Bıyık’ın bu açıklaması nasıl geri dönüş alacak.

MECLİS’TE TEK MADDE
Ortahisar Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında dün tek madde görüşüldü. Görüşülen maddede 2 adet avukat kadrosu iptal edilip yerine 2 adet mühendis kadrosu açılması onaylandı. “Avukat kadroları dolumu?” diye soran CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’e, “6 avukat kadrosu vardı, 3’ü doluydu 3’ü boştu. Boş olan avukat kadroları iptal edilip mühendis kadrosu olarak tahsis edildi.” şeklinde cevap verildi.

ONAY BEKLENİYOR
Ortahisar Belediye Meclisi’nde, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak atandığı için istifasını sunan Selahaddin Çebi’nin yerine gelecek isim belli oldu. Çebi’nin yerine Belediye Meclis Üyeliği’ne ise Nihat Akyüz gelecek. Akyüz’ün Belediye Meclisi Üyesi olması için Seçim Kurulu’na yazı gittiği ve onay beklendiği belirtildi. Çebi’nin yerine Başkan Yardımcılığı’na da Coşkun Şahin getirilmişti.

O BÖLGELERDE YASAK KALKTI
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce daha önce iki defa kısmi olarak durdurulan ticari amaçlı hamsi avcılığı yasağı son olarak, 7 Şubat 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Hamsi avı yasağı hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılan yeni değerlendirmeler neticesinde hamsi avcılığına kapalı olan İstanbul'un doğusu ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan alan 7 Şubat 2021 tarihini beklemeksizin avcılığa açılmıştır. Bakanlığımızca denizlerimizde av sırasında, avlanılan su ürünlerinin karaya çıkarıldıkları noktalarda, toptan ve perakende satış yerlerinde gerekli denetimler her zaman olduğu gibi bundan sonra da titizlikle yürütülecek, yasal boy limitinin altındaki balıkların avlanılmasına ve satışına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Balıkçı bu konuda oldukça muzdaripti, umarız bu kararla sıkıntı bir nebze olsun giderilmiş olur.

Editör: Haber Merkezi