KISITLAMANIN KALKMASI İÇİN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Trabzon'un kırmızı bölgede olduğu ve normalleşme adımlarının çoğundan mahrum olduğu belirtilmişti. Konu ile alakalı açıklama yapan Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, “Esnafımız ve özgürlükleri kısıtlanmış hisseden her bir insanımız için kurallara uyulması gerekmekte.” ifadelerini kullandı.

Usta açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Değerli halkımız, yasakların ilimizde de kalkması için temizlik, maske ve mesafe kurallarına daha sıkı sarılmalıyız. Çevremizde kurallara uymayanlar olduğunda lütfen uyaralım. Kendimiz uyaramıyorsak kolluğa (polis, jandarma) haber verelim. Esnafımız ve özgürlükleri kısıtlanmış hisseden her bir insanımız için kurallara uyulması gerekmekte. Unutmayın ki virüs yine canlar alabiliyor, yoğun bakımlara düşürebiliyor.” Kısıtlamaların kalkması için İl Sağlık Müdürü Usta’nın bu açıklamalarına dikkat etmek gerek.

FAZLASI İLE ÜZMEKTE
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli pandemi sürecine dair açıklamalarda bulundu. Kuvvetli, “Değerli hemşehrilerim, bildiğiniz gibi koronavirus vakalarında Trabzon'umuzun en kötü tablonun olduğu iller içerisinde olması hepimizi fazlası ile üzmektedir. Normalleşme sağlanmaya başlandığı zaman içerisinde bu kötü tablodan kurtulmamız için gelin hep birlikte el ele verip alınması gereken tedbirlere uyarak mücadele edelim. Bu mücadele hem sağlığımız için çok önemli hem de kapalı olan iş yerlerimizin açılması ile zor durumda olan esnafımızın da rahat bir nefes almasına imkân sağlayacaktır. İYİ ve sağlıklı günlere ulaşmak dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı. Bizce de pandeminin bölgemizdeki etkisini gidermek adına el ele verilmeli.

BU GÖRÜŞMELER NEYE GEBE?
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu son üç haftada üç kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin içeriği bilinmezken Ayvazoğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’a gerçekleştirdiği ziyarette de aynı uçakta yer aldı. Bakalım bu görüşmeler neye gebe. Önümüzdeki günlerde açığa çıkar.

DAĞIN İÇERİSİNE ÇEVRECİ OTOPARK
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm kapsamında dağ yamacının içerisine 1732 araçlık otopark inşaatı sürüyor. Projede sağlanacak başarının birçok yaylaya örnek olacağını belirten Vali Kemal Çeber, “Ayder’i olması gerektiği hale getirebileceğimiz kadar getireceğiz.” dedi. Umarız denildiği gibi birçok yaylaya örnek olacak bir sonuç ortaya çıkar.

BAŞARI HEPİNİZİN
AK Parti’nin her ay kendi içerisinde gerçekleştirdiği puan sıralamasına geçen ay Trabzon damga vurdu. Meryem Sürmen başkanlığındaki AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları şubat ayının 1.’si oldu. Sürmen bu gelişme üzerine yaptığı paylaşımda, “Trabzon’umuzun yüreği ak, çalışkan, fedakâr, naif, başarılı, zoru seven ve güzel AK Kadınlarını tebrik ediyorum. Bu başarı hepinizin.” ifadelerini kullandı.

KENTİN MERKEZİNE DOLMUŞ GİRİYOR!
Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Kahramanmaraş Caddesi’ndeki dolmuş durakları ile ilgili açıklamada bulundu. Şen şunları söyledi: “Yürüme mesafesinde olan bir kentiz ama kentin merkezine kadar dolmuş giriyor. Kent merkezini ve en azından meydan ve eski kadınlar pazarı arasındaki bölgeyi taşıt trafiğinden arındırmamız gerekiyor. Birçok ülkede kent merkezlerine taşıtla girişler kısıtlanmış ve caydırılmış durumda. Alana toplu taşıma ve yaya erişim için teşvik edici düzenlemeler yapılabilir. Lastik tekerlekli metrobüs şeklinde bir toplu taşıma sistemini bence de sahil yolu üzerinde konumlandırabiliriz. Dolmuşları da sisteme mahallerden bu sahildeki hatta yolcu taşıyacak şekilde monte edebiliriz. Biraz çalışmak gerekiyor. Ulaşım Ana Planı bu sorunları çözecek kararlar çıkaracak diye ümit ediyorum."

Editör: Haber Merkezi