MECLİSE CUMHUR DAMGASI
Trabzon’da 31 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte belediye başkanlarının yanı sıra belediye meclis üyeleri de belli oldu. İlçe Belediye Başkanları Büyükşehir Belediye Meclisinin direkt üyesi olurken, geri kalan isimler ise sıralamaya göre belirleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı da dahil toplam 69 isimden oluşan Büyükşehir Belediye Meclisi dağılımı ise şu şekilde: Akçaabat 7, Araklı 4, Arsin 4, Beşikdüzü 4, Çarşıbaşı 3, Çaykara 3, Dernekpazarı 2, Düzköy 3, Hayrat 2, Köprübaşı 2, Maçka 4, Of 4, Ortahisar 8, Sürmene 4, Şalpazarı 3, Tonya 3, Vakfıkebir 4, Yomra 4. Seçimlerin ardından ortaya çıkan tabloya göre ise Beşikdüzü haricindeki tüm ilçelerde Cumhur İttifakı üyeleri listeye girebildi. Buna göre Ortahisar’dan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’ne AK Parti’den Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Tahsin Bayrak, Mustafa Yaylalı, Şener Kibar, Mehmet Karaoğlu ve Süleyman Tomaç, CHP’den ise Turgay Şahin ve Davut Çakıroğlu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yer alacak.

ORTAHİSAR’IN KESİN LİSTESİ
Ortahisar Belediye Meclisi’nde ise Cumhur İttifakı 26, Millet İttifakı 11 üyeyle temsil edilecek. AK Parti’den 20, MHP’den 5, CHP’den 7 ve İYİ Parti’den 4 isim mecliste yer alacak. Cumhur İttifakı listesi: Faruk Kanca (AK Parti-Kontenjan), Feyzullah Baytar (AK Parti-kontenjan), Selahattin Çebi (AK Parti-Kontenjan), Mustafa Yaylalı (AK Parti), Şener Kibar (AK Parti), Mehmet Karaoğlu (AK Parti), Süleyman Tomaç (MHP), Hacer Öztürk (AK Parti), Behlül Karakaş (AK Parti), Nusret Onur (AK Parti), Engin Karadeniz (MHP), Ufuk Hoş (AK Parti), Mustafa Dinçer (AK Parti), Fatih Göktaş (AK Parti), Ayşe Kabadayı (MHP), Enis Ramazanoğlu (AK Parti), Hüseyin Canım (AK Parti), Ahmet Yüksel Gülay (AK Parti), Abdurrahman Kınalı (MHP), Hüseyin Yılmaz (AK Parti), Ahmet Sarıalioğlu (AK Parti), Hasan Yılmaz (AK Parti), Ümit Akbaytürk (MHP), Coşkun Şahin (AK Parti), Hayati Yavuz (AK Parti). Millet İttifakı: Turgay Şahin (CHP), Davut Çakıroğlu (İYİ Parti), Cüneyt Zorlu (CHP), Oktay Söğüt (CHP), Berrin Erkuloğlu (İYİ Parti), Ömer Dayı (CHP), Ertuğrul Akbulut (CHP), Burhan Bekar (İYİ Parti), Birgül Boğuşlu (CHP), Yavuz Selim Bayram (CHP), Derviş Köz (İYİ Parti).

İLÇELERDE DURUM NE?
CHP’ye geçen Beşikdüzü Belediye Meclisi’nde 10 isim CHP’den, 5 isim de AK Parti’den yer alacak. Araklı’da 14 isim AK Parti’den 1 isim de Saadet Partisi’nden, Sürmene’de 14 isim AK Parti’den 2 isim de BBP’den, Vakfıkebir’de 11 isim AK Parti’den 3 isim de CHP’den, Arsin’de 11 AK Parti’den 4 de Saadet Partisi, Of’ta 15 AK Parti, Akçaabat 24 AK Parti, 8 isim de İYİ Parti, Çaykara’da 11 isim de AK Parti'den yer aldı. Tonya’da 8 isim AK Parti’den 3 isim CHP’den, Köprübaşı’nda 5 isim AK Parti’den 3 isim de BBP’den yer aldı. İYİ Parti’nin kazandığı Yomra’da ise 9 isim AK Parti’den 6 isim de İYİ Parti’den meclise girdi. Çarşıbaşı’nda 7 MHP, 4 İYİ Parti, Şalpazarı’nda 10 MHP, 1 İYİ Parti, Düzköy’de 7 MHP, 4 CHP, Dernekpazarı’nda 7 AK Parti, 2 MHP, Maçka’da 11 AK Parti, 4 CHP’den isim meclise girdi.

CEMİYET NE YAPACAK?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne kiralanan Meydan Parkı’ndaki tarihi bina ile alakalı şok bir gelişme yaşandı. Binanın alt katlarının kiraya verilemeyeceği ve geçen 3 yılda alınan kira gelirlerinin 1 ay içerisinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne geri ödenmesini belirten yazıda, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne 247 bin 437 TL borç yazısı gönderildi. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu imzasıyla gönderilen ihtar yarın seçime gidecek olan Gazeteciler Cemiyeti’nde şok etkisi yarattı. Peki şimdi ne olacak? 4 adaylı geçmesi beklenen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Seçimleri öncesi yaşanan bu gelişme karşısında adayların tavrı ne olacak. Bu kadar borç gazetecilik mesleği yapanların altından kalkabileceği bir meblağ değil. Dolayısıyla başka bir yol bulunmalıdır. İddia o ki, konu seçim sürecinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Murat Zorluoğlu’na iletilmiş, kendisi de makul bir yol aranabileceği mesajını vermiş. Bakalım Perşembe günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılacak genel kurulda konu nasıl gündeme gelecek ve etkisi ne olacak.

Editör: Haber Merkezi