EMNİYET’E TEŞEKKÜR
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nden Prof. Dr. Mustafa Gökçe, emniyet personeline teşekkür etti. Gökçe, “Dünyanın ve ülkemizin geçtiği bu çok zorlu süreçte biz sağlıkçılara yalnız olmadığımızı hissettirip ağzımızı tatlandırarak moralimizi yükseltmeye vesile olduğunuz için başta hemşerim, arkadaşım Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper olmak üzere tüm emniyet müdürlüğü çalışanlarına tüm personelim adına en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun. Sağ olun, var olun”

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, koronavirüs salgını nedeniyle derse giremeyen ücretli öğretmen ve usta öğrencilerin ek ders ücreti ödemelerinin süreceğini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a teşekkür etti. Cora sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerinin COVID-19 salgını süreci boyunca devam edeceği haberini bizlere veren Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a şükranlarımı sunuyorum. Hükümetimizin açıklamış olduğu Ekonomik İstikrar Kalkanı Programı ile salgından etkilenen meslek gruplarının taleplerini bir bir yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu süreci birlikte atlatacağız. Birlikte başaracağız” dedi.

DEZAVANTAJLI GRUPLARIN YAKININDA OLACAĞIZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Meclis çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. Ayvazoğlu, “27. dönemde TBMM çatısı altında gururla temsil ettiğim şehrimin milletvekili olarak, görev aldığım Araştırma Komisyonumuzun sonuç raporunu tamamlayarak TBMM başkanlığına teslim ettik. Komisyon çalışmalarımız sırasında belirlenen eksikliklerin ve sahada yaşanan güçlüklerin tespit edilmesi durumunda komisyon çalışmalarının sonuçlanması beklenmeden paydaş bakanlıklar tarafından hemen çözüme ulaştırılarak hizmete devam edilmesi gösteriyor ki siyaset üstü çalışan tüm üyelerimizle birlikte üzerimize aldığımız görevi tamamlamanın huzuru içerisinde konunun alandaki uygulamalarını takip edeceğiz bundan sonrasında. Ve hep olduğu gibi özelde memleketim Trabzon’da sonrasında ülkemde ve dünyada tüm dezavantajlı grupların yanında ve yakınında olacağız.”

YÖK’TEN TRÜ’YE ONAY
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Trabzon Üniversitesi’nde (TRÜ), İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde beş, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde üç yeni bölüm ve bu bölümlere bağlı olarak 17 yeni anabilim dalı ile Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nda bir yeni program açılmasına onay verdi.

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu konuya ilişkin, “YÖK tarafından, talebimiz üzerine açılmasına onay verilen yeni bölüm, anabilim dalı ve programlara ilişkin çalışmalara ilgili birimlerimizce başlanmış olup, gerekli hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte öğrenci alımını da gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile üniversitemiz bünyesine kazandırılan yeni bölüm, anabilim dalı ve programların başta Üniversite camiamız ile öğrencilerimiz olmak üzere, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu önemli kararın alınmasında başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç ve kurul üyeleri olmak üzere emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SEKTÖR SORUNLARI İLETİLİYOR
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı, Koronavirüs (Covid – 19) salgını yüzünden alınan tedbirler nedeniyle video konferans sistemiyle gerçekleştirildi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Genel Sekreter Alı Rıza Kul’un TTSO Hizmet Binası’ndan katıldığı yönetim kurulu toplantısında diğer kurul üyeleri video bağlantısıyla yer aldı.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın koronavirüs salgınıyla ilgili gerekli tedbirleri aldığını ve normal mesai saatlerinde üyelerine hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, TTSO olarak işadamlarının koronavirüs salgınında yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini sektörlere göre ayırarak TOBB kanalıyla bakanlıklara bildirdiklerini de söyledi.

Editör: Haber Merkezi