TURİZM MASAYA YATTI
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon teşkilatı ile turizm sektörünü masaya yatırdı. Gerçekleştirilen video konferansta AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon milletvekilleri ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu da yer aldı. Toplantının ardından yapılan açıklamada “Trabzon’umuz turizm altyapısı ve alınan önlemlerle turizm sezonuna başarılı bir şekilde giriş yapacaktır” denildi.

BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni kredi paketi ile piyasaların rahatlayacağını söyledi. Albayrak’ın göreve geldiği ilk günden itibaren attığı adımlarla Türkiye ekonomisinde yeni bir sayfa açıldığını belirten Başkan Revi, “Sayın Bakanımız Berat Albayrak gece gündüz demeden çalışarak küresel sermayenin karşısında kolayca etkilenen bir ekonomiyi kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiye dönüştürmüştür. Tabi bu başarı hiç de kolay olmadı.

Göreve geldiği günden itibaren küresel lobilerin kuklaları saldırıya geçtiler. Sayın Bakanımız onlar saldırdıkça daha büyük başarılara imza attı. Himayelerinde gerçekleşen ekonomik dönüşümler ve mali politikalarla Türkiye ekonomisi küresel sermaye ve faiz lobilerinden etkilenen değil onlara karşı dik durur hale geldi” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER ŞAŞTI BU İŞE
Çin’de başlayarak, tüm dünyada 6 milyondan fazla kişiye bulaşan koronavirüs nedeniyle Türkiye’de de tüm okullar uzaktan eğitime geçti. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan karar çerçevesinde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere derslerin uzaktan eğitim sistemi ile yürütüldüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde sınav takvimleri Fakülte ve Yüksekokulların bölüm sayfalarında yayınlandı.

Sınav takvimlerinin yayınlanmasının ardında ise öğrenciler büyük bir şaşkınlık yaşadı. Daha önce derslerin büyük bölümünün geçme notu ‘Çan Eğrisi’ sistemiyle belirlenen KTÜ’de 2019 - 2020 bahar dönem için değiştirildi. Buna göre öğrenciler artık bir dersten geçmek istiyorlarsa sınavlardan en az 60 puan almak zorunda.

ESNAFA HAYIRLI OLSUN
Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk minibüs dönüşümü ile ilgili basın açıklaması yaptı. Şentürk, “Akçaabat-Mersin hattında 583 şoför esnafımızı ilgilendiren Dolmuş Dönüşümü UKOME’de görüşüldü. Demokratik bir ortamda geçen toplantıda, dönüşümün ancak 583 esnafın yarısından bir fazlasının, yani 292 esnaf arkadaşımızın 01.08.2020 tarihine kadar noterden muvafakatname vermesiyle yürürlüğe gireceği karar altına alınmıştır.

En başından beri savunduğumuz ve demokratik olan yöntem de budur. 291 arkadaşımız muvafakatname verdiğinde 292. Muvafakatnameyi ben vereceğim. Yani sözümde duracağım. Başta, UKOME toplantısına başkanlık eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur olmak üzere tüm UKOME üyelerine teşekkür ederim. Kararın esnafımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

KULELER LİMANDA
Karadeniz'de ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirmek için İstanbul'dan uğurlanıp, Trabzon'a gelen Fatih Sondaj Gemisi'nin daha önce sökülen kule platformları özel vinçle monte edileceği limana ulaştı. İlk sondaja Karadeniz Ereğlisi açıklarındaki Tuna-1 lokasyonunda başlayacak gemi, demirlediği Trabzon sahilinde, vatandaşların da ilgi odağı oldu.

Editör: Haber Merkezi