TİCARETE OLUMLU YANSISIN
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti. AK Parti İl yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette, Yusuf Ziya Yılmaz özellikle pandemi döneminin şehir ekonomisine etkileri ve diğer konularda TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüş alışverişinde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı TTSO Özel İpekyolu Müzesi'ni de gezen Yusuf Ziya Yılmaz, Başkan Hacısalihoğlu'ndan müzedeki eserlerle ilgili bilgi aldı ve şeref defterini imzaladı. Umarız bu ziyaret Trabzon ticaretine olumlu yansır.

ANLAYABİLMİŞ DEĞİL!
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, AK Partili meclis üyelerinin toplantıya gelmemesinin çok bekledikleri bir gelişme olmadığını belirtti. Bıyık şunları söyledi: “Benim temasım olmadı kendileriyle. Hukuken 3 gün sonra meclisin toplanma zorunluluğu var. Kendim en genç meclis üyelerini katip üye olarak atayıp meclis toplantısını gerçekleştirebilirim. Ama meclise geleceklerini tahmin ediyorum.

Bizim meclis toplantımızın başladığı saatte onların grup toplantıları devam ediyordu. Toplantılarını bitiremediler. Gelmediler, niye gelmediler onu çok anlayabilmiş değiliz. Cuma günü tekrar toplanacağız. Gelmezlerse yasal olarak meclisi açıp devam etme yetkimiz var.” Bizzat görüştüğümüz Yomra Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Bayındır grup toplantısının uzun sürmesi nedeni ile Meclis’e katılamadıklarını, bir sonraki Meclis toplantısına İnşallah katılacaklarını belirtti. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

İL BAŞKANLIĞI KONUYA MUHATAP OLACAK MI?
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli de, Yomra Belediyesi’nde yaşanan Meclis krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kuvvetli, Meclis çoğunluğunun AK Parti’de olduğunu belirterek, “Belediye Başkanı’nı çalıştırmamaya yönelik bir tutum takınıyorlar. Yomralılar ne olup bittiğini görüyor. Siyaseten başarı sağlayacaklarına inanmıyorum. Orada iyi niyetle çalışan bir Belediye Başkanı var. Yaptığı bütün işler planlı ve programlıdır. Aciliyet sıralamasını yaparak geç kalmış hizmetleri bir bir hayata geçiriyor. İyi bir çalışma örneği sergiliyor. AK Parti İl Yönetimi’nin AK Partili Meclis Üyelerinin bu tutumuna müdahale etmesi lazım.

Üyeler hizmet bekleyen insanlara kendi görevlerini yapmama gibi bir sorumsuzluk içerisine giriyorlar. İl yönetiminin müdahil olması gerekiyor. Çok kötü bir durumla karşı karşıyayız. Sana vatandaş oy vermiş göndermiş, orada sana oy veren vatandaşlara hizmet etmek için gereğini yapacaksın. Seçildikten sonra bu isimler halkın meclis üyeleri haline geldi. Bu sorumlulukla hareket etmeleri gerekiyor. Ne yazık ki bugüne kadar bu meclis üyelerinde söz konusu sorumluluğu göremedik.” ifadelerini kullandı. Kuvvetli’nin dediği gibi AK Parti Trabzon İl Başkanlığı konuya muhatap olacak mı veya olmayacak mı onu da zamanla göreceğiz.

TİCARET BORSASI KUTLAMA HAZIRLIĞINDA
Trabzon Ticaret Borsası, Ağustos’un ikinci haftasında kutlama için girişimlere başladı. Üretim ve ticaretinde büyük kısmını elimizde bulundurduğumuz fındık için her yıl geleneksel hale getirilmek üzere kutlama ve etkinlik çalışması başlatıldı. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclisinin son toplantısında Ağustos ayının ikinci haftasının ulusal ve uluslararası düzeyde ‘Dünya Fındık Haftası’ olarak kutlanması kararı alındı. Bunun için de sektörle ilgili ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapılacak. Borsa meclisinde alınan karar Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan imzası ile ilk olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıkloğlu’na gönderilerek çalışma başlatıldı.

İkinci aşamada başta INC olmak üzere fındıkla ilgili uluslararası ve ulusal kuruluşlarla da görüş alış-verişinde bulunularak çalışmalar sürdürülecek. Türkiye’de fındığın hasat döneminin genelde başlangıcı olan Ağustos ayının ikinci haftasının Dünya Fındık Haftası olarak tescil ettirilmesi için Trabzon Ticaret Borsası’nın gereken bildirimleri ve çalışmaları başlattığı bildirilerek, fındığı üretimden tüketim aşamasına kadar bir bütün kabul ederek haftanın çok yönlü olarak kutlanmasının temini için gerekenlerin yapılacağı bildirildi. Trabzon Ticaret Borsası’nın daha önce gerçekleştirdiği etkinliklere bakıldığında bu işin de üstesinden hakkı ile geleceğini düşünüyoruz.

Editör: Haber Merkezi