AFET MERKEZİ GELİYOR
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantıları, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Yaylalı, Afet Eğitim Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada, şehrin merkezine yapılacağını ifade etti.

Yaylalı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışıldı. Alan tespiti süreci uzadı. 1 yılık çalışma vardı. Sorumluluk alanı Büyükşehir’e ait. Afet Eğitim Merkezi Projesi. Büyükşehir ve Ortahisar arasında protokol yapılacak. Alan olarak 112 sağlık ambulansının yerinin doğusundaki alan. 2 bin metrekarelik bir yer. Ağırlıklı olarak açık alan kullanılacak. Birkaç ay içerisinde çalışmalar hayata geçmiş olacak.”

O SATIŞ TEPKİ ÇEKTİ
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarında Ortahisar Belediyesi’nin yeni binasına eklenti olan mülk ile ilgili, 2. bodrum katının 1, 2, 3 ve 4 nolu bağımsız bölümlerin satılması maddesi görüşüldü.

Gündem maddesinin okunmasının ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Bu satış yanlış. Bu projenin bir eklentisi iskele ile bağlanmış. Projede kamunun yemekhanesi var. Altına da projeyi yapan sosyal tesis, lokal olarak, veya nikah salonu gibi kullanılabilir. Şu bina kimindir deseler belediyenin eklentisidir denir. Bu ileride telafisi mümkün olmayan zararlar da getirir. Oradan dükkan alsam bodrum katından da otopark isterim. Burası vatandaşın yeriydi. Kentsel dönüşüme alındı. Vatandaş gönderildi.

Bina yap ve vatandaşa sat. Bu proje mecliste görüşülürken bu kadar binaya gerek yok dedim. Yarın kasetçi aldı orayı akşama kadar kaset satacak. Diyebilir misin adama satamazsın. Bugüne kadar hiç bu şekilde demedim. Onun satışı hukuken de yanlış. Binayı yaparken projeyi de idari bina olarak yaptı. Yarına dava konusu olursa ben de bunu yargıya getirirsem demeyecek miyim hakim bey bu proje Ortahisar Belediye diye ihaleye çıkmış, yapılmış, dükkanlar bağımsız bölüme çevrilmiş ve satış yapılmış. Belediyenin mirası bu” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Bağımsız bölüm itibariyle otoparktan yararlanacak diye bir hak yok. Buradaki vatandaşımızı kamulaştırma vererek dışlayıp bir şeyler sağlayalım amacında olmadık. Konut da ürettik. Çok yakın zamanda sahiplerine teslim edilecek. Kasetçiye verilse de bu ruhsatı verecek olan belediyedir” diye cevap verdi. Karşılıklı sözlerin ardından gündem maddesi kabul edildi. Maddeye komisyonda sadece CHP’li Üye Oktay Söğüt ret oyu kullandı.

TAŞINMAZLARI BİTİRDİLER
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Ortahisar Belediyesi’ne ait mülkün satışıyla alakalı konunun yeniden gündeme geldiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Başkan Oyman, “Yakın bir zaman öncesinde Ortahisar Belediyesine ait, Belediyeye fiziki olarak bağlantılı ve arka giriş kapısının karşısında olan bir mülkün satışı gündeme gelmiş ve CHP grubu olarak karşı çıkmıştık; ertelenmişti.

Aradan zaman geçtikten sonra yapılan Ortahisar Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında gündem dışı olarak aynı mülkün satışı gündeme eklendi ve plan bütçe komisyonuna havale edildi. Milyonlar harcayarak Belediye binası yaptık diyerek övündükten sonra fiziki bağlantılı bir mülkün satışını gündeme getirmeyi ve satışını doğru bulmayarak şerhle birlikte ret oyumuzu kullanmamıza rağmen komisyonda oy çoğunluğuyla satış kabul edilmiştir. Ellerindeki taşınmazları sata sata belediye binasının kıyısına bile geldiler” diye konuştu.

ARSİN’DE SEÇİM TAMAM
Arsin Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy başkanlığında Arsin Belediyesi Halil İbrahim Kefelioğlu Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Özbakır, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Amirleri katıldı.

Toplantıda Encümen Üyeleri ve Komisyon Üyeleri seçildi. Seçim öncesi Başkan Gürsoy, Arsin Belediyesinin 4 aylık faaliyetlerine dair sunum gerçekleştirdi. Yapılan seçimler sonucunda Encümen Üyeleri ve Komisyon Üyeleri şu şekilde oluştu: Encümen Üyeleri: Güngör Hami Aydın, Zekeriya İskenderoğlu. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: Seda Beşir, Recep Mollahüseyinoğlu, Embiya Memişoğlu. İmar ve Planlama Komisyonu Üyeleri: Güngör Hami Aydın, Şaban Bülbül, Ömer Bayraktar. Çevre, Sağlık ve Kültür Komisyonu Üyeleri: Enver Dursun, Zeki Çin, Oktay Açar.

DEVA’DA BAŞKAN BELLİ OLDU
DEVA Partisi Trabzon Kurucu İl Başkanı Gökhan Onur oldu. Gökhan Onur'a belgesini Parti Genel Başkanı Ali Babacan verdi. Partiden yapılan açıklamada, "DEVA Partisi Trabzon Kurucu İl Başkanı Gökhan Onur’u tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Partimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi