BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi dün Olağanüstü Gündem Maddesi ile toplandı. “Rize ilinde meydana gelen afette heyelan ve taşkına bağlı oluşan zararların giderilmesi, yardım yapılması.” maddesi müzakere edildi. Buna göre İçişleri Bakanlığı’nın, Trabzon Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’na göndereceği 3 Milyon TL’lik ödenek, burası tarafından yasal olarak Rize’ye gönderilemeyeceği için Trabzon Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. YİKOB’un Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne göndereceği 3 Milyon TL’lik ödenek, meclis kararı ile Rize’ye gönderilecek.

Maddeyle ilgili görüşlerini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “İçişleri Bakanlığı Rize’de heyelandan zarar gören yolun yapımıyla ilgili olarak ödeneğini sağlıyor. YİKOB’a bir ödenek gönderiyor. YİKOB bu parayı hukuken, Rize İl Özel İdaresine gönderemediği için, Trabzon Büyükşehir Belediyesi üzerinden aktarımı söz konusu olacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilave para harcamayacak. Teknik, hukuki durum var. Böyle bir mekanizmayı çalıştırmamız gerekiyordu. Eylül ayını bekleyecek durum yoktu. Ağustos ayında bu kararı olağanüstü toplantıyla alıyoruz.” dedi.

Konunun Sayıştay Denetçileri ile görüşüldüğünü kaydeden Zorluoğlu, “Bu İçişleri Bakanlığı tarafından YİKOP’a gönderilen 3 milyon TL’lik ödenek. Onun karşılığında biz Rize’ye 3 milyon TL’lik yardım yapmış olacağız.” diye konuştu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, hem Trabzon Valiliği YİKOB hem de Rize İl Özel İdaresi ile protokol imzalayacak. Madde, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Heyelan bölgelerine yardım eli uzatan herkesi tebrik ediyoruz.

İSTİŞARE VURGUSU
TSİAD Başkanı Seçkin Kanca ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. Başkan Ahmet Metin Genç, “TSİAD yıllardır bildiğimiz ve takip ettiğimiz, üyeleri ve teamülleriyle örnek bir iş insanları derneği. İş dünyasının Trabzon sorunlarına katkı verme noktasında söylemleri önemli, TSİAD da bunu yıllardır gerçekleştiriyor. Yeni yönetim kuruluna ve Başkan Seçkin Kanca’ya başarılar diliyorum.” dedi.

Kanca, “Sayın Belediye Başkanımıza sivil toplumla diyalog halinde olması ve istişareye açık olmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler de Trabzon’un sorunlarına katkı verme açısından her zaman yanlarındayız.” şeklinde konuştu. Şehir için istişarenin önemini bir kez daha vurgulayan Kanca ve yönetiminin bu duyarlılığı diğer dernek ve odalara da örnek olmalı.

FINDIK HAFTASI TRABZON’DA KUTLANACAK
Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) girişimleri ile uluslararası düzeyde kabul gören Dünya Fındık Haftası ilk kez Trabzon’da düzenlenecek. Her yıl Ağustos ayının ikinci haftasında olmak üzere geleneksel hale getirilerek kutlanması kararlaştırılan ve logosu da tescil ettirilen Dünya Fındık Haftası’nın ilki bu yıl Trabzon Ticaret Borsası’nın koordinasyonun da 9- 14 Ağustos tarihleri arasındaki yapılacak. 9 Ağustos’ta Trabzon Ticaret Borsası Çok Amaçlı Salonu’nunda Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da katılması beklenen törenle başlayacak etkinliklerde aynı gün Fotoğraflarla Fındık Sergisi de giriş katında açılacak.

Etkinliklerde 10 Ağustos Salı günü Yomra İkisu mahallesindeki örnek bahçe ziyareti yapılacak. Aynı gün Fındık Ticaretinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri konulu toplantı TTB Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilecek. 12 Ağustos Perşembe günü ise Trabzon Botanik’te oluşturulan ve 21 çeşit fındık türünün yer aldığı bahçe ve Fındık Evi’nde organizasyon yapılacak. 13 Ağustos Cuma günü ilk olarak, TTB Meclis Başkanı ve UFK Başkanı Sebahattin Arslantürk, Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin ve Ünyeli yetiştirici- yenilikçi Orhun Güven’in konuşmacı olarak katılacakları ‘Fındıkta Ezberi Bozanlar’ söyleşisi TTB Çok Amaçlı Salonda yapılacak. Aynı gün ise fındığa emek verenler- kazandıranlar için ödül töreni düzenlenecek. 14 Ağustos Cumartesi günü ise geleneksel hasat şenliği Yomra-İkisu Mahallesi’ndeki Örnek Bahçe’de yapılacak. Şenliğe Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak. Bu etkinliklerle fındık, doyasıya şehirle bütünleşecek.

Editör: Haber Merkezi