GÜRDOĞAN’IN SÖZLERİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan’dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Gürdoğan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları arasında diyalog eksikliği olduğunu söyledi. Trabzon’daki sivil toplam kuruluşlarının Trabzon Büyükşehir Belediyesi iletişime geçemediklerini belirten Gürdoğan, “Eskiden içimizde ki insanları tanırdık, fakat birçok isim dışarıdan geldiği için onların çoğunu tanıyamıyoruz. Belediye’de her şey başkan ile çözüme kavuşturulmaz. Belediye içindeki daire başkanları, müdürler sivil toplum örgütleri ile beraber iletişim içinde olsaydılar bütün bu işler başkanın üstüne yığılmazdı diye düşünüyorum.” dedi. Gürdoğan bu şehrin hafızası gibidir. Geçmişten günümüze şehrin tüm üst yönetimi ile diyaloğu ilan bir isimdir. O yüzden bu sözleri kurduysa bir bildiği vardır diyoruz ve dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyoruz.


REKTÖRLÜK İÇİN KULİS YAPIYOR

YÖK, 1 Ağustos itibarıyla 15 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımladı. Bu 15 üniversite içerisinde Trabzon Üniversitesi de bulunuyor. Mevcut Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu bakalım yeniden atanabilecek mi?
Aşıkkutlu’nun yeniden atanacağına dair görüş hakim olsa da akşamdan sabaha çok şeyin değiştiği Trabzon’da bir sürprize de hazırlıklı olmak gerek. İsmi bizde kalsın ama şehir dışında üst düzey görevli bir Trabzonlunun, Trabzon Üniversitesi’ne rektör olmak için kulis çalışması yaptığını biliyoruz. Bakalım Trabzon Üniversitesi’nin rektörlük makamına kim oturacak.

BİR BU EKSİKTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 5 maymun çiçeği virüsü hastasının tespit edildiğini ve bu hastalardan 4’ünün iyileştiğini, bir hastanın ise izolasyonda olduğunu bildirdi. Aman dikkat diyoruz. Vatandaşlarımız koronavirüs pandemisinin etkisinden kurtulamamışken şimdi de maymun çiçeği virüsü ile uğraşmak zorunda kalmayalım. Önerileri ve alınması gereken tedbirleri uygulayalım.




 

Editör: Haber Merkezi