SORUNLAR İLETİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Karadeniz Bölgesindeki oda-borsa başkanlarıyla video konferans aracılığıyla bir araya geldi. Toplantıda söz alan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, sektörlerden gelen son talep ve çözüm önerilerini, ilgili bakanlıklara iletilmek üzere Hisarcıklıoğlu’na aktardı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Karadeniz Bölgesi oda-borsa toplantısında yaptığı konuşmada, salgın sürecinde yaptıkları işlere ilişkin bilgilendirmede bulunurken, Oda Borsa ve Sektör Meclisleri ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı. Mart ayında 70 maddelik öneri setini, Cumhurbaşkanı’na sunduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. En son, eğitim sektöründeki KDV oranı indirildi. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma süresi 31 Ekim’e uzatıldı. Yatırım Teşvik sisteminde ilçe bazlı yeni bir yapılanma başlatıldı” dedi. Toplantıda söz alan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, son günlerde sektörlerden iletilen talep ve çözüm önerilerini dile getirdi. Hacısalihoğlu, bugüne kadar sahadan gelen tüm talep ve önerileri TOBB kanalıyla ilgili bakanlıklara ilettiklerini vurgulayarak, sektörlerin sorunlarının çözümüne katkıda bulunan TOBB başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

***

TRABZON İÇİN TEKNOFEST OLDUKÇA ÖNEMLİDİR

TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren bu yıl Gaziantep’te gerçekleşen TEKNOFEST’in 2022 yılında Trabzon’da yapılması çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Eren, TEKNOFEST'in Trabzon'da yapılması ile ilgili açıklamasında, “Derneğimiz tarafından Mayıs ayında kamuoyuna açıklanan ‘Daha Yaşanabilir Turizm Şehri Trabzon’ çalışmasının ‘Vizyonun Geliştirilmesi Adına Öneriler’ bölümünde değindiğimiz şehrimizde devlet destekleriyle TEKNOFEST, devlet organizasyonları, bölgesel toplantılar düzenlenmesi; Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivali (EYOF) gibi uluslararası organizasyon ve turnuvaların şehre kazandırılması adına şehir dinamiklerinin ortak hareket etmesi; yabancı ülkelerde lobi faaliyeti yürütülmesi, Uluslararası Sanat Günleri, Karadeniz Tiyatro Festivali gibi gelenekselleşmiş uluslararası organizasyonların sayısının artması adına mücadele edilmesi gibi düşünceler ile uyumlu olarak Sayın Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu ve KTÜ Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın TEKNOFEST 2022’nin Trabzon’da yapılması adına girişimlerini çok olumlu buluyor, Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak şehrin bu tür organizasyonlara olan arzusunu ortaya koymak istiyoruz. TrabzonSİAD üyelerinin görüşleri doğrultusunda hazırlamış olduğumuz çalışmada yer alan ve hemşehrimiz Sayın Selçuk Bayraktar’ın bugüne kadar büyük emek verdiği Teknofest’in şehrimize kazandırılması, getireceği ekonomik canlılığın yanında gençlerimizin teknolojiye ilgisini ve şehrimizin marka değerini artırması adına oldukça önemlidir” ifadelerini kullandı.

***

SİNEK İSYANI!

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde, Zağnos Vadisinde yaşayan vatandaşlar sineklerden bıktı. Bölgede bulunan bir derenin temizlenmemesi ve üzerinin kapatılmaması nedeniyle, derenin sinek yuvası haline geldiğini ifade eden vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, bir kısmı üstü kapalı olan derenin tamamının kapatılmasını isterken yetkililerin ödenek olmadığı gerekçesiyle bu işlemin yapılamadığını vatandaşlara ilettiği ileri sürüldü. Vatandaşlar ifadesine göre değeri 500 bin TL ile 1 Milyon TL arasında değişen evlerinde artık cam bile açamadıklarını kaydederek, “Zağnos Vadisinde bulunan derenin üstü Tünel Akvaryum’dan itibaren kapatılıyor. Ancak üst kısmında bulunan bölge kapatılmıyor. Biz özelikle yaz aylarında evimizde cam açarak uyuyamıyoruz. Sinekler sürekli evlerimizi basıyor. Derenin üzeri kapatılması gerekiyor. Ancak yetkililere durumu bildirdiğimizde bize ciddi ödenek lazım olduğu ifade ediliyor. Hem Trabzon Büyükşehir hem de DSİ’yi aradık. Sadece Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yetkililer geldi. DSİ’den ise kimse gelmedi” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi