ACI GÜN
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun kayınpederi Hamit Vahapoğlu hayatını kaybetti. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yayınladığı mesajda, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun kayınpederi Hamit Vahapoğlu vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet Sn. Bakanımıza ve hanımefendiye başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi. Biz de merhuma Allah’tan rahmet geride kalan ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

BÜYÜKŞEHİR DEVRALIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ganita'daki işletmeler ile ilgili konuştu. Zorluoğlu şu ifadelere yer verdi: “Ganita projemiz tamamlandı, ihale ediyoruz. Faroz’dan Ganita’ya kadar yürüyüş yolları, bazı yerlerde rıhtımlarla güzel bir projeyi Aralık’ta ihalesini yapıyoruz. İnsalarımız Ganita bölgesini yüzyıllardır kullanıyor. Meydana yürüyebilir ulaşabilir mesafede. Ganita’yı bir kere yeniden Trabzonluların hizmetine sunuyoruz. Yaz kış, uygun konforlu ekonomik olarak hizmet alacağı bir yere dönüşüyor. Kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturuyoruz ve denize mekanizmaları kuruyoruz.

Ganita-Faroz’da projemizde kesintisiz bir sahilimiz oluşmuş oluyor. Burayı Karadenizin en güzel deniz kenarı mekanlarından birisi haline getiriyoruz. Trabzon, Ganita’dan Beşirli’ye Akyazı’dan Akçaabat’a kadar bölüm bölüm Karadeniz'in en güzel sahillerinden birisine sahip olacak. Ganita’daki işletmeleri Belediye’ye devralıyoruz. Halkın yoğun kullandığı yerleri Belediye üzerinden işletmeyi uygun görüyoruz. Ekonomik anlamda kar amacı olmayan belediye tarafından işletilmesinin daha iyi olacağını, vatandaşların alışması için şart olacağını düşünüyoruz.”

YENİLİKLE GELECEĞE
TTSO tarafından Yenilikle Geleceğe Konferansı düzenlendi. Türkiye - AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programı (TEBD) çerçevesinde başvuru sahibi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve eş başvuru sahipleri Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası ile Litvanya Kaunas Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odası tarafından yürütülmekte olan Konsept İnovasyon Ağı Projesi kapsamında çevrimiçi olarak Yenilikle Geleceğe Konferansı düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Gençlerimizi yenilikçi konulara yönlendirmek suretiyle bir taraftan istihdam sağlamak diğer taraftan yenilikçi ve teknoloji odaklı konular ile ülkemizin gelişmesine katkı sağlayıp katma değer yaratmayı amaçlıyoruz” dedi. Yenilikçi girişimcilik fikrine hayatın her kesiminden insanın ilgisini çekmek için Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik temalı çevrimiçi konferans 350 kişinin katılımı ile düzenlendi.

TÜM DÜNYA BİLECEK
Trabzon merkezli Özer Uluslararası Taşımacılık Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özer, Azerbaycan’daki firması için Almanya’dan aldığı 4 adet TIR’ın dorselerinin arkalarına ‘Karabağ Azerbaycan’ın’dır yazılarını asarak tüm Avrupa’da dolaştırdı. Azerbaycan’ın olduğunu tüm dünyanın bilmesi gerektiğini ifade eden Özer, “Almanya’dayım. Hamburg Berlin istikametinden ülkemize geliyoruz. TIR’ların arkasına Azerbaycan bayrağımızı ve Ermeni terörünü simgeleyen görselleri asarak Karabağ Azerbaycan’dır yazılı pankartla yollardayız. Ermeni terörizmini simgeleyen görseller var.

Karabağ’ın Azerbaycan olduğunu tüm dünya görecek. Ermenilerin ne kadar adi bir millet olduğunu çoluk, çocuğa, sivile füze atarak insanları katlettiğini tüm dünya görecek. Safımız belli. İki devlet tek millet Azerbaycan-Türkiye 1992 yılında olan bir ülke olmadığını herkese göstereceğiz. Türkün toprağına bırakın füze atmayı taş bile atarken bin kere düşüneceksiniz” dedi.

Editör: Haber Merkezi