ZORLUOĞLU’NUN ESPRİSİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ilçe ziyareti geleneğini devam ettiriyor. Zorluoğlu dün yakın çalışma ekibi ile birlikte Vakfıkebir’de bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık, AK Parti İlçe Başkanlığı, MHP İlçe Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Zorluoğlu muhtarlarla da bir araya geldi.

Muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi’nden taleplerini sıralarken Ballıca Muhtarı bize biraz ayrıcalık yapılmalı diye söze başlayınca Zorluoğlu da “Bu ayrıcalık isimden mi kaynaklanacak?” diye espri yapınca salonda kahkaha tufanı koptu. Zorluoğlu Vakfıkebir’de “Ballıca” esprisi ile güldürdü.

İLÇE BAŞKANI ORADA OTURMADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat’taki muhtarlar buluşmasında konuşma yaptığı masada yanına AK Parti ilçe başkanını da oturtunca tepki çekmişti. Dün gördük ki Vakfıkebir’deki muhtarlarla buluşmada ilçe başkanı konuşma yapılan masada yer almadı. Buna özellikle mi dikkat edildi bilmiyoruz? Ama bu olay dikkatimizden kaçmadı.

MEZARLIK SORUNU
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun birçok ilçe ziyaretini takip ettik. İlçelerde muhtarların en sık talep ettiği konuların başında kuşkusuz ilk sıraları yol ve su hizmetleri alıyor. Ancak Vakfıkebir’de muhtarlar mezarlık sorunlarından şikayet etti. Zorluoğlu da bu sorunun aşılması konusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Vakfıkebir’deki mezarlık sorunu umarız kısa sürede çözülür.

BAŞKAN HAZIR CEVAP
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun muhtarlarla buluşmasında gelen sorulara ilçenin Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın anında cevap vermesi takdirlikti. Balta’nın ilçesine hakimiyeti açıkça gözler önüne serildi dünkü buluşmada. Demek ki Balta’nın karşısında bu yüzden Vakfıkebir’de bir isim aday olarak çıkmıyor. Verdiği cevaplarla işini iyi yaptığını gösterdi Balta.

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Libya’ya asker gönderilmesini içeren Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada 325 evet oyu ile kabul edildi. AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora yaptığı açıklamada, Türkiye ile Libya arasında geçtiğimiz yıl imzalanan ve yürürlüğe giren deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakat muhtırasıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi seyrine uygun bir şekilde geliştiğini ifade etti.

Bu nedenle iki ülke arasındaki tarihi, sosyal, siyasi ve ekonomik ilişkiler dikkate alındığında buradaki darbeci bir yapının meşru hükümete yönelik dış destekli ayaklanmasının kabul edilir bir durum olmadığını ifade eden Milletvekili Cora “Bu manada Libya’da barışın tesisi, istikrarın sağlanması Türkiye açısından çok önemlidir” dedi.

İŞTE ORTAHİSAR’IN NİKAH BİLANÇOSU
Ortahisar Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 2019 yılında, Türk vatandaşı ve yabancı ülke uyruklular olmak üzere toplam 2119 çiftin nikahını kıydı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, birçok vatandaşın nikahını bizzat kendisinin kıydığını belirterek “Vatandaşların nikah kıyılmasıyla ilgili taleplerini mümkün olduğunca yerine getiriyoruz. Yoğun mesaimize aldırmadan vatandaşlarımızın taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Türk vatandaşlarının yanında yabancı uyrukluların da nikahlarını kıyıyoruz. Çok sayıda çiftimizin nikahını bizzat kıydım. Bu anlamda da her bir çiftimizin davetine icabet etmeye gayret ediyorum. Evlendirme memurluğumuz da hem hafta içi hem de hafta sonu yoğun mesai harcayarak nikah taleplerini büyük bir titizlikle yerine getiriyor. Ben kendilerine yoğun gayretlerinden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçekten de gece gündüz demeden her talebi karşılamaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi