BU SEMİNER KAÇMAZ
AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon Ekibi ve Trabzon Ortahisar Belediyesi, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Deprem Bilinçlendirme Semineri düzenleyecek. Bugün saat 16.00’da Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salon’daki seminere tüm vatandaşlar davet edildi.

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini vurgulayarak “Ortahisar Belediyemiz ile ortaokullara yönelik deprem ve afet bilinçlendirme seminerleri düzenlediğimiz bir proje yürütüyoruz. Deprem Haftası nedeniyle de tüm vatandaşlarımızın katılabileceği bir etkinlik organize ettik. AKUT seminer ekibinden gönüllülerimizin vereceği deprem bilinçlendirme seminerine tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

GİRİŞİMCİLİK MARATONU
Karadeniz Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği ve KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi desteği ile 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında ikincisi düzenlenen UniversityforSociety Girişimcilik Maratonu’nun kazananları belli oldu.

Jüri üyeliğini TSİAD Başkanı Sırrı Eren, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı Mehmet Sezgin, Trabzon Forum AVM Genel Müdürü Böke Başaran ve Mali Müşavir Kamil Mahmutoğlu’nun yaptığı U4S Girişimcilik Maratonu’na üniversite ve lise öğrencisi on grup katıldı. Bu maratonda öğrenciler 48 saat boyunca farklı alanlardaki 12 mentorün desteğiyle fikirlerini geliştirirken; kanvas, tasarımsal düşünce ve yatırımcıya sunum olarak üç ayrı eğitim aldılar. Aldıkları bu desteklerle iki gün boyunca aralıksız çalışarak iş fikirlerini geliştirdiler.

MESLEKİ EĞİTİM DEĞER KAZANIYOR
Mesleki eğitimin kalitesinin artırılması ve işverenlerin personel taleplerinin karşılanması amacıyla çalışmalar yürüten Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) İş Yeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu üyeleri, Fatih Sanayi Sitesi’nde işyerlerini ziyaret etti, esnafın taleplerini dinledi.

Ziyaretlere katılan TESOB Başkanı Metin Kara “Mesleki eğitim ilimiz ve ülkemiz için çok önemlidir. Trabzon bir esnaf ve sanatkar şehridir. İnanıyorum ki bu çalışma Türkiye’de birçok kente örnek olacaktır. ‘Her işyerine bir çırak’ sloganıyla bu çalışmaya tüm tarafların destek çıkacağına inanıyorum. Mesleki eğitimi hak ettiği değere kavuşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

EĞİTİM İSTİŞARESİ
Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, Trabzon Meteoroloji 11.Bölge Müdürü Dr. Abdullah Ceylan’ı ziyaret etti. Kozoğlu “Ziyarette Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli arasında birliğimiz ve Tarım Orman Bakanlığı İş birliği Protokolü kapsamında Trabzon Ziraat odalarımızın yöneticileri, personelleri ve çiftçilerimize tarımsal Meteoroloji konusunda eğitim verilmesi ile ilgili olarak istişare yaptık.” dedi.

KRUVAZİYER HEYECANI
Trabzon Limanı'na 3 yıl aranın ardından bu yıl 5 adet kruvaziyer turist gemisi gelecek. Uzun zamandır yapımı süren İstanbul-Galataport’un bu yıl bitecek olması nedeniyle Trabzon’a yapılamayan kruvaziyer gemi seferlerinin bu yaz yeniden başlayacağı belirtildi. Bir dönemler yılda 40’a yakın kruvaziyer geminin ziyaret ettiği Trabzon Limanı'na 3 yıl aradan sonra bu yıl kruvaziyer seferlerin başlayacak olması Trabzon'da heyecana neden oldu.

Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, uzun zamandan beri yapılamayan kruvaziyer gemi seferlerinin yeniden başlayacak olmasının bölge turizmini hareketlendireceğini belirterek bunun da ekonomiye olumlu katkı sağlayacağını söyledi. Ermiş, “Bu yıl bu projenin tamamlanarak hizmete girecek olmasının ardından biz de yaz aylarında 5 adet kruvaziyer gemiyi ilimize bekliyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi