ERDOĞAN TEBRİK ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda memleketi Trabzon’da yüksek oy oranı ile belediye başkanı seçilen ve bu bakımından Trabzon’un büyükşehir belediyeleri arasında üst sıralarda yer bulmasını sağlayan Murat Zorluoğlu’nu telefonla arayarak tebrik etti. Trabzon’a partisinden büyükşehir adayı gösterdiği Zorluoğlu ile görüşmesinde, kentin yeni yönetim anlayışıyla ve yeni projelerle çok daha iyi yerlere geleceğine olan inancını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni başkan Zorluoğlu’na başarı dileklerini de iletti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Trabzon’a olan hususi ilgi ve alakaları ile her zaman yanlarında hissettikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, destekleri için teşekkürlerini bildirdi.

ZORLUOĞLU BAŞLIYOR
31 Mart Yerel Seçimlerinde Trabzon’u yüzde 64,61’lik oy oranıyla kazanan ve Trabzon’u Büyükşehirler arasında ilk 5’e sokan AK Parti adayı Murat Zorluoğlu’nun, göreve başlayacağı tarih belli oldu. Trabzon’un çiçeği burnundaki Büyükşehir Reis’i yarın mazbatasını alarak koltuğa oturacak. Yarın saat 10.00’da Yomra Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını teslim alacak olan Zorluoğlu, ardından saat 11.00’da görevi Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan devralacağı öğrenildi. Devir teslimin ardından hemen göreve başlayacağı öğrenilen Zorluoğlu’nun ilk işi olarak belediye yönetimiyle geniş kapsamlı bir toplantı yapacağı gelen bilgiler arasında.

ATAKAN AKSOY İBB’YE Mİ GİDİYOR?
31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçimin ardından derin bir sessizliğe büründü. Beklediğinden çok az bir oy alan Aksoy’un bundan sonra ne yapacağı konuşuluyor. KTÜ’de oldukça önemli bir görevi olan Prof. Dr. Atakan Aksoy’un bu göreve yeniden döneceğine kesin gözüyle bakılsa da seçim öncesi birkaç kez görüş alışverişinde bulunduğu CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’yla birlikte çalışabileceği de konuşuluyor. Aksoy’un İstanbul seçimlerinin kesinleşmesinin ardından daha önce proje paylaşımında da bulunduğu İmamoğlu’yla bir araya geleceği öğrenildi. Teklif gelmesi halinde Aksoy’un İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir görev almasına kesin gözle bakılıyor.

ŞERİF BORCU TERS ÇEVİRDİ
Dün Beşikdüzü’nde ilginç bir devir teslim yaşandı. 30 Mart 2014 seçimlerinde Ramis Uzun’u devirerek belediye başkanlığı koltuğuna oturan Orhan Bıçakçıoğlu, görevi yine 31 Mart 2019 seçimlerinde belediyeyi kazanan Uzun’a devretti. Başkan Bıçakçıoğlu yeni Başkan Uzun’u asansörde inişte sıcak ve samimi bir ortamda karşılayarak Başkan yuvana hoş geldin dedi. Akabinde de kendisine Beşikdüzü Belediye Başkanlığı adına çiçek sunumun ardından Başkan Uzun’a “Artık koltuk senin. Bana eski parayla 17 trilyon borç bırakmıştın. Ben de 5 yıllık görev süremde bu borcu 71 trilyon olarak sana teslim ediyorum. Senin anlayacağın 17 rakamını ters çevirmiş oldum. Bu borcun 40 trilyona kredili diğeri ise Beşikdüzü Belediyesinin borcudur. Benim buraya gelirken bir pardösüm vardı makama geldim pardösümü astım şimdi gidiyorum pardösümü aldım. Belediye personeli burada kimseyi işten atmadım sadece emekli ettim” şeklinde konuştu. Şerif yine şerifliğini gösterdi yani.

GÜL’DEN TEŞEKKÜR
Trabzon’un Akçaabat İlçesi Söğütlü Mahallesi Muhtar adayı Ali Nuri Gül, seçimleri kazanamadı belki ancak bu süreçte mahallede çok iyi izlenimler bıraktı. Seçimlerin ardından mahalleliye teşekkür eden Gül, “Saygıdeğer Söğütlü Mahallesi halkı, seçim süreci boyunca şahsıma ve ekibime vermiş olduğunuz desteklerden ötürü hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi