BU DESTEĞİ ALKIŞLIYORUZ
Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de ciddi bir şekilde hissedilen koronavirüs salgını nedeniyle destek kampanyaları devam ederken bir güzel haber de Arsin’den geldi.

Stone Village Hotel Sahibi Armağan Yavuz, “Biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu salgın geçene kadar sağlımız için gecesini gündüzüne katarak, bizler için canını tehlikeye atan sağlık çalışanlarımıza kapılarımızı açıyoruz ve hiç bir ücret talep etmeden otelimizi İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis ediyoruz. Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu virüse karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi, biz bize yeteriz Türkiye” dedi.

Armağan Yavuz’u bu desteğinden ötürü tebrik ediyoruz. Sağlıkçılarımız için ne yapsak az. Haklarını ödeyemeyiz.

BİZİM VALİ SOKAKTA
Sosyal medyada gördük. İlin birinde vatandaş paylaşmış valilerimizi sokakta göremiyoruz diye. Trabzon’da durum öyle değil. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu salgının ilk gününden bu yana teyakkuz halinde ekibinin başında çalışmaları yürütüyor. Müdürleri ile birlikte kurulları topluyor, sürecin en hasarsız şekilde atlatılması için mücadele ediyor. Sahaya da iniyor, ekiplere yerinde eşlik ediyor. Trabzon’un Valisi sokakta ve süreci de iyi yönetiyor yani.

HANGİ AKLIN ÜRÜNÜ!
Allah akıl fikir versin... Hepimizin başına gelebilir, senin başına gelmiş hastalığa yakalanmışsın. Tez zamanda şifana kavuşursun umarız. Ancak bu yaptığın iş mi? Tedavi olmak varken, hastaneden kaçmak hangi aklın ürünüdür? Hangi çağda yaşıyoruz? Ol tedavini, kavuş sağlığına. Ülkenin gündemine de şehri bu abes durumla düşürme. Tekrarlıyoruz, tez zamanda şifana kavuşursun umarız, ol tedavini.

TAKDİRLİK İŞ
Beşikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi meslek dersi öğretmeni Yılmaz Bostan öncülüğünde okulda görev yapan öğretmenler, yeni tip koronavirüs ile mücadelede görev yapan sağlık personeline destek amacıyla çalışma başlattı. Öğretmenler, 3D yazıcılarla sağlık çalışanları için “Siperlikli yüz maskesi” üretimine başladı. Bazı öğretmenlerin evlerinde yaptığı, siperlikli yüz maskeleri ilk olarak Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne teslim edildi. Bu özverili haberlerle hemen her gün karşılaşıyoruz. Bu konuya katkı sunan herkesi de tek tek alkışlıyoruz.

ÇOK ŞÜKÜR PTT
Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT iş yerlerinde yaşanan yoğunluğun, çalışanların ve müşterilerin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerinde ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, bu süreçte sosyal yardım ödemelerinin, PTT dağıtıcıları tarafından İl Emniyet Müdürlükleri ile iş birliği içerisinde, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle birlikte evlere yapılacağı kaydedildi. PTT bu kararı ne zaman alacak diye bekliyorduk. Çok şükür ki karar alındı.

SÖZ EMNİYETTE
Dünyayı etkisine alan koronavirüs nedeniyle tedbirler artırılıyor. Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bazı yollarda yaya ve araç trafiğine kısıtlama getirildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından MOBESE görüntülerini paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Lütfen zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım. Akçaabat ilçemizde koronavirüs ile mücadele kapsamında merkezdeki caddelerde yaya ve araç trafiğine kısıtlama getirildi.” Zorunlu değilseniz çıkmayın artık şu sokağa.

Editör: Haber Merkezi