EROĞLU AĞLATTI
Koronavirüsten hayatını kaybedenlere 16. Dönem CHP Milletvekili Zeki Turgut Eroğlu da katıldı. Yaklaşık 10 gündür hastanede tedavi gören Trabzonlu Eroğlu hayatını kaybetti. Eroğlu'nun vefat haberini, oğlu Güven Eroğlu, sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: “Babam CHP 16. Dönem İstanbul Milletvekili Zeki Turgut Eroğlu 10 gün önce yakalandığı Covid-19 belasıyla yaşam mücadelesini kaybetti, Allah’ın rahmetine kavuştu, Mevla’m cennetiyle mükâfatlandırsın değerli babamı. Melekler yoldaşın olsun değerli babam, mekânın cennet olsun.” Eroğlu’na Allah’tan rahmet geride kalan ailesine sabır diliyoruz.

MAÇKA YASTA
CHP’den 2 dönem Maçka Belediye Başkanlığı görevini yapan Ertuğrul Genç’in babası İbrahim Genç vefat etti. Genç’in cenazesi bugün Maçka’da son yolculuğuna uğurlanacak. Genç’e Allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

BU İHANET AFFEDİLMEYECEK
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, HDP’ye yönelik sarf ettiği haklı sözlerin ardından seviyesiz bir cevapla karşılaşmıştı. Ağıralioğlu’na İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ten destek geldi. Örs konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin ‘Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!’ açıklamasını, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Sayın Koray Aydın, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Sayın Yavuz Ağıralioğlu açıkça lanetlemişlerdir.

Açıklaması üzerinden Yavuz Beye yapılan hakareti de lanetliyoruz. Terörle arasına mesafe koyamayan, kendisini bölücü terör örgütü PKK’nın yanında konumlandıran HDP’nin, Ermeni soykırımı iftirasını savunması, Ermeni çetelerin Türk milletini arkadan hançerlemesi ile eşdeğerdir. Türk milleti bu ihaneti asla unutmayacak ve affetmeyecektir.” ifadelerini kaydetti.

DÜŞÜNDÜRÜCÜ OLDUĞU KADAR ÜZÜCÜ
Sülüklü Mezarlığı’ndaki bazı selvi ağaçlarının kesilmesi tepki çekince Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu kesim işleminin gerekçesi ile ilgili açıklama yayınlamıştı. Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Oktay Söğüt bu açıklamalar ile ilgili bakın neler dedi: “Neymiş, ‘yapraklarından reçine akıyormuş mermerleri lekeliyormuş’. Neymiş, ‘ağaçlarda kuruyan dallar bayrak direklerine zarar veriyormuş’. Neymiş, ‘kuruyan dallar vatandaşlar için tehlike arz ediyormuş’. Neymiş, ‘ağaç kökleri mezar mermerlerinde oynamaya sebebiyet veriyormuş’. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin selvi ağaçlarını neden kestiği üzerine yaptığı açıklamada sıraladığı bu sebepler ne akla, ne mantığa ne de vicdana sığar. Reçine akıyorsa silersin, dalların düşme tehlikesi varsa budarsın, kökler mermerlerde oynama yapıyorsa mermerleri düzeltirsin. Bu konuda, ‘Ormanlarımdan bir dal kesenin, başını keserim’ şeklinde özetlenebilecek tarih ve kültür bilincine sahipken, ‘yapraklardan reçine akınca, ağaç keserim’ uygulaması düşündürücü, düşündürücü olduğu kadar da üzücüdür.” Bu açıklamalara da Büyükşehir Belediyesi bir cevap verecek mi, onu da zaman gösterecek.

SON GÜN UZADI
İçişleri Bakanlığı’nca Çalışma İzinleri Görev Belgelerine ilişkin genelge yayımlandı. Genelgeye göre; muafiyet kapsamında olmakla birlikte e-başvuru sistemi üzerinden belge alamayanlar için, 29 Nisan tarihli daha önceki Genelge ile yeni oluşturulan çalışma izni görev belgesi formunun işveren ve çalışan tarafından manuel düzenlenerek imza altına alınarak kullanılabilmesine ilişkin süre 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 24.00'e kadar uzatıldı.

ÇOK GÜZEL HAREKET
Trabzon’da 17 günlük tam kapanma günlerinde güvenlik güçleri denetimleri sıkı tutuyor. Of İlçe Jandarma Komutanlığı trafik birimleri de yaptıkları denetim sırasında, Hayrat ilçesi Ağaçlıdüz Mahallesi’nde tansiyon hastası bir kadına yardımcı oldular. Jandarma ekiplerinin yanına gelen F.V. isimli kadın tansiyon hastası olduğunu ve ilaçlarının bittiğini söyledi. İlaçları aldıracak kimsesi olmadığı bilgisini verdiği Jandarma ekipleri hemen harekete geçti. Ekipler Hayrat ilçesinde bulunan eczaneden ilaçları temin ederek F.V. isimli kadına evinde teslim etti. Bu güzel hareketi yerine getiren Jandarma ekiplerini alkışlıyoruz.

Editör: Haber Merkezi