MUTLAKA BAŞARACAĞIZ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Kuvvetli, “3 Mayıs bir milliyetçi nesli andığımız, onların duruşundan dersler çıkardığımız gündür. Onlar, dünün adaletsiz yargısına karşı çıkmasıyla Türk Milliyetçiliğine vurulan prangayı parçalamayı başarabilmişlerdir. Biz de bugünün muktedirleri oluşturdukları hukuksuzluğa, adaletsizliğe direnerek o nesle karşı olan tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışacağız. Mutlaka başaracağız, başaracağız, başaracağız.” ifadelerine yer verdi. Bizde bu vesile ile 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutlarız.

TRABZON’A YAKIŞMIYOR

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bölge ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. Oyman, şu ifadelere yer verdi: “Bugüne kadar birçok kez karşılama uğurlama gerçekleştirdik; ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun her ziyaretinde kapılar kapatılıyor. Kendi partimizin diğer ziyaretlerinde görmediğimiz bu uygulamada iktidar partisinde neredeyse uçağa kadar gitme imkanına bile şahit oluyoruz. Başkanımızın, Hemşerimizin ziyaretinde doğduğu topraklarda ülkeye bu görüntüyü yaşatmak Trabzon’a yakışmıyor. Trabzon’a bu görüntüyü yaşatmak için talimat verenlerin bu şehrin misafirperverliğini benimseyemediğini düşünüyorum. Herkes şehrimize yakışan şekilde hareket etmelidir.” Oyman’ın bu serzenişine bakalım ne cevap gelecek.

AKÇAABAT BAYRAMLAŞTI

Akçaabat’ta Ramazan Bayramı vesilesiyle bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşma törenine, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora, ve Bahar Ayvazoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal, Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü Tolga Ergüden ve polisler, Akçaabat İlçe Jandarma Komutanı Barış Kesici ve jandarmalar, Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, CHP İlçe Başkanı Mustafa Bak, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, önceki dönem Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Belediyesi Daire Amirleri, belediye personelleri, emekli belediye personelleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Akçaabatlı vatandaşları katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bayramlar, birlik olmanın, yakınlaşmanın, paylaşmanın ve gönülden buluşmaların en güzel yaşandığı günlerdir. Pandemi sebebiyle iki yıldır hemşerilerimizle buluşamıyorduk. Nihayet, pandeminin etkisinin azaldığı günlere geldik ve siz birbirinden kıymetli hemşerilerimizle yine gerekli kurallara riayet ederek bayramlaşabiliyoruz. Ramazan Bayramımızın bayram havasında geçmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

TESOB BULUŞTU

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (TESOB) Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşmaya TESOB Başkanı Metin Kara, TESOB yönetim kurulu üyeleri, esnaf ve sanatkâr odası başkanları ve yöneticileri ile TESOB personeli katıldı. Başkan Metin Kara, törende yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı’nın başta esnaf ve sanatkârlar olmak üzere tüm ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlı olmasını dileyerek, “Esnaf ve sanatkârlarımızın, ulusumuzun sağlıklı, mutlu ve bereketli nice bayramları huzur içinde geçirmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

MUHTAR YETKİLİ KONUMA SAHİPTİR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık, Trabzon’a geldi. Açıklamalarda bulunan Saltık, “Başkanımız, bayramda Trabzon’da olacak ve hemşerileriyle buluşacak. Buluşma öncesi kendisinin Trabzon halkına selamını ulaştırdık. İBB olarak amacımız, iyiliği yaymak, sevgiyi ve umudu büyütmek. Türkiye’nin her bölgesinde sıkıntıda olan ailelerimize, bağışçılarımızın desteklerini ulaştırıyoruz. İstanbul’daki mahalle muhtarlarımızla birlikte Anadolu’ya gidiyoruz. Gittiğimiz şehirlerde yardıma muhtaç aileleri yine o kentteki muhtarlar aracılığı ile tespit ediyoruz. Bu iyilik hareketine destek veren, bağışçılarımıza, hayırseverlere, muhtarlarımız ve gönüllülerimize teşekkür ederiz.” dedi. Öte yandan İBB heyeti, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk’e nezaket ziyaretinde bulundu. Saltık, “Muhtar, gerek mahalle halkı, gerekse mahalle ile ilgili tüm sorunlarda yasal olarak tam yetkili bir konuma sahiptir. Buna ek olarak, hatta yasa ile belirlenen yetki, görev ve sorumlulukların ötesinde, halkın onayıyla oluşmuş olan tarihi bir demokratik temsilci ve yerel kamu denetçisidir. Bu bilgiler ışığı altında, Türkiye’deki en büyük muhtar derneğinin başkanlığını yapan Bekir Aktürk başkanımız ile yerel yönetimler ve muhtarlık kurumunun geleceğine dair düşüncelerimizi paylaştık.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi