ORTAK KARAR ÇIKTI
Önceki gün AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Milletvekilleri ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile video konferans toplantısı gerçekleştirerek şehrin kültür ve turizmde bekleyen projelerini konuştu. Konu kültür ve turizm olunca akıllara hemen “Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü için de görüşme gerçekleştirildi mi?” sorusu geldi. Şunu belirtelim ki bu koltuk için başkent ile görüşmeler gerçekleştirildi ve bakanlık içerisinden bir isim atanması konusunda ortak karar öne çıktı. O isim de Nermin Uzunali. Tabi ki siyaset gündeminde akşamdan sabaha karar yine değişirse ona da bir şey diyemeyiz.

ZAM DİRETMESİ!
Trabzon bütün sorunları kenara bıraktı, aylardır dolmuş gündemi ile meşgul oluyor. Önce dolmuş dönüşümü aylarca tartışıldı, ardından alınan karar korona süreci ile şimdilik sekteye uğradı. Yılbaşına kadar da dolmuşlar değişecek. Ancak bu gündemin yanı sıra şimdi de dolmuşların ücret zammı tartışılıyor, bu olay diretiliyor. Bu olay çok da elzemmiş gibi pişirilip pişirilip vatandaşın önüne sürülüyor. Fiyat tarifesinde zaten öğrenci ve sivil ayrımı olmadığı için dolmuşçunun kazancının diğer illere oranla çok da kötü durumda olmadığı ortada iken koronavirüsü fırsata çevirmek için girilmeye çalışan bu girişim çok da doğru değil. Çünkü sadece dolmuş esnafı süreçten etkilenmedi. O dolmuşlara binecek vatandaşlar da sıkıntıyı derinden yaşadı. Olaya bir de bu yönünden bakmak lazım. Vatandaş da unutulmamalı.

ÇOK ÇEKMİŞTİ TRABZON
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç dün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Genç ziyaretler ile ilgili de “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret ederek şehrimiz adına gerçekleştireceğimiz projelerle alakalı istişarelerde bulunduk. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, hoş sohbetleri ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye paylaşımda bulundu. Bu şehir ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan sıkıntılardan daha önceleri çok çekmişti. Sıkıntının aşılması şehre de katkı sunacaktır. Bu katkı ile de artık kimse daha önceki yıllardaki gibi anlaşmazlık sıkıntısını kendisine kalkan edip projeleri gerçekleştiremedik diye açıklama yapamaz. Yoksa haksız mıyız?

ÜCRETLER ÖDENSİN
SES Trabzon Şube Başkanı Hüseyin Sivri açıklamalarda bulundu. Sivri şunları dile getirdi: “Trabzon SES şube olarak pandemi sürecinde verilen mücadeleye sekte vurmamak adına birçok noktayı eleştirmemiştik. Gelinen noktada bir an önce hak ettiğimiz ücretin tarafımıza ödenmesini, kronik hastalığı olan ve 60 yaş üstü sağlık çalışanlarının izinli sayılmalarını, pandemi döneminde Kovid-19 sebebiyle kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının vefatının iş kazası kapsamında değerlendirilmesini, normalleşme sürecinin ekonomik olduğu kadar bilimsel yönlerinin de dikkate alınarak tedbirlerin ona göre alınmasını istiyoruz.”  Sağlıkçının hakkı sağlıkçıya verilsin.

Editör: Haber Merkezi