YIL1980’LERİN ORTASI…
Sosyal medyada gözümüze nostaljik bir kare takılınca sizinle bunu paylaşmak istedik. Bir fotoğraf karesi ve gazetecilerin geçmişe dönük anıları... İşte o fotoğraf ve altındaki not: “Yıl 1980’li yılların ortası. Trabzonlu gazeteciler o yıllarda Trabzonspor’a transfer olan Belçikalı kaleci Jan Mary Paff’ın Maçka’daki Sümela Manastırı ziyareti sonrası, kendisini takip eden basın mensuplarıyla günün anısına çekilen fotoğraf. Fotoğraftakiler: üst sıra soldansağa Nedim Mollevaisoğlu, Altuğ Atalay, Ali Kemal Yazıcı, Jan Mary Paff, Bülent Deveci, Mehmet Güner ve İstanbul basınından Ruşen Güven. Alt sırada ise Turgut Özdemir. Fotoğrafı arşivinden çıkarıp paylaşan Nedim Veisoğluna teşekkürler.” Fotoğrafta yer alıp vefat isimlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı ömürler diliyoruz.

ŞEHRE İHANET EDİLMİŞ
Dün, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yapımı devam eden Avrasya Pazarı inşaat alanında incelemelerde bulundu, biz de oradaydık. Gördük ki Avrasya Pazarı inşaatı için temel açılmış ve yine gördük ki temel açılan alan daha anca çöplük olarak kullanıldığından durum içler acısı. Zamanında Trabzon’u yönetenler şehre ne büyük ihanet yapmışlar meğer. Açılan temelin yanındaki çöp atıklarını görünce buna yeniden şahitlik ettik.

KARAR AÇIKLANIYOR
Ve uzun süredir tartışılan konu nihayete eriyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kahramanmaraş Caddesi’nin geleceği ile ilgili kararı önümüzdeki hafta açıklayacağını açıkladı. Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş Caddesi’nin geleceği ile alakalı kararımızı inşallah önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız. Çok önemli istişareler yaptık. Bu istişareler neticesinde bir kanaat yavaş yavaş oluşuyor. Ayrıca Ulaşım Master Planı çerçevesinde caddenin durumunu arkadaşlarımız çalıştılar ve bizim önümüze bir plan olarak getirdiler. Kahramanmaraş Caddesi konusunda kapatılması veya tek şerit halinde trafiğin verilmesi durumu kararına göre oranın üst yapısını hazırlayacağız.”

CİDDEN YÜRÜRLER
Şehirde yeni bir gündem var. Trabzon Üniversitesi’nin Ortahisar ilçesine taşınması isteği kulaktan kulağa yayılınca bu konu ana gündem maddesi olarak önümüze sunuldu. Duruma önce Akçaabat Belediye Başkanı dik duruş gösterip, “Akçaabat Üniversitesi Akçaabat’ta kuruldu Akçaabat’ta büyümelidir.” dedi. Dün de Akçaabat’taki sivil toplum kuruluşları üniversitenin taşınmasına karşı çıkarak gerekirse Ankara’ya yürüyebileceklerini belirttiler. Aldığımız onlarca telefon ve mesaja bakılınca bizce Akçaabatlı bu konuda kararlı, aksi bir gelişme olursa Ankara’ya cidden yürürler.

NEFES OLSUN
Covid-19 salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere TOBB Nefes Kredisi 8’inci kez hayata geçti. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Eyyüp Ergan üyelere yönelik sağlanan Nefes Kredisinin 8’inci fazının 1 Haziran itibariyle uygulamaya koyulduğunu hatırlattı. TOBB Nefes Kredisine başvurular, oda ve borsalardan alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası'ndan yapılabilecek. Kredi Garanti Fonu da (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.

Kredi ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkanının tanındığını belirten TTB Başkanı Ergan, “Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Kredinin faizi yıllık yüzde 17,50 olacak. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ise ciro kaybı şartı aranmayacak. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL'yi aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin TL, cirosu 1 - 10 milyon TL arasında olan KOBİ'ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecek.” dedi. Temennimiz bu kredilerin işletmelere gerçekten nefes olmasıdır.

Editör: Haber Merkezi