VEBALİ ÇOK BÜYÜKTÜR

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığı iddialarının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Can çıkar huy çıkmaz derler. ÖSYM’nin ‘iddialar asılsızdır’ paylaşımı ardından ÖSYM Başkanı gece yarısı görevden alındı. Bu ülkede evlatları için emek veren ailelerin umudundan ve gençlerin geleceklerinden çalmanın vebali o kadar büyüktür ki bir gün ne olduğunu şaşırırsınız.” ifadelerini kullandı. Bakalım bu görevden alınmanın ardından ne gibi gelişmeler yaşanacak.


İDDİALARIN ÜZERİ KAPANMASIN

DEVA Partisi Ortahisar Gençlik Çalışmaları Başkanı Lokman Albayrak, KPSS sorularının sızdırıldığı iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Albayrak, “31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan KPSS sınavı zorluğu ile mezunlar arasında başlı başına bir konuydu. Üstünden 2 gün geçmeden tekrar bir gündem daha oluştu. Twitter aracılığı ile 20 den fazla sorunun Yediiklim yayınlarında ki sorularla tıpatıp aynı olduğu haberi ile gençlerimiz şaşkınlıklarını gizleyemedi. Deva Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak bu iddiaların üzerini kapatmayacağız. Gençlerimizin hakkını sizlere yedirmeyeceğiz.” açıklamasında bulundu. Umarız iddiaların üzerine gidilir ve kimsenin kafasında soru işareti kalmaz.


GENÇLERLE İLGİLİ SÖZLER YABANA ATILMASIN

Gelecek Partisi Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Yıldırım, yerel gündemle ilgili değerlendirmede bulundu. Trabzon’daki gençlerin işsizlik sebebiyle zor günler geçirdiğini belirten Başkan Yıldırım, gençlerin maddi imkansızlıklar sebebiyle sosyal hayata adapte olamadığını söyledi. Son yıllarda enflasyonun artması ve bu etkenlerle birlikte gıdadan, tekstile birçok ürüne zam üstüne zam gelmesi vatandaşı maddi ve manevi açıdan zor duruma sokmaya devam ediyor. Özellikle istatiksel verilerin de hayat pahalılığını gözler önüne sermesi vatandaşları umutsuzluğa sevk ediyor. Trabzon'da seçim çalışmalarına dur durak demeden devam eden Başkan Yıldırım,  gençlerin işsizlik ve birçok hususta sorun yaşadığını ifade ederek, “Trabzon'da seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Çalınmadık kapı, girilmedik sokak, vurulmadık kapı bırakmıyoruz. Vatandaşları da esnafı da ziyaret ederek, sorun ve önerilerini dinliyoruz fakat kime hal hatır sorsak ekonomiden, işsizlikten, hayat pahalılığından şikayetçi. Bilhassa gençler bu konudan çok muzdarip çünkü onca yıl üniversite okuyorlar ya da kendilerini eğitiyorlar ama sonuç hüsran oluyor. Mesleklerini icra edemiyorlar. Pahalılıktan sosyal hayatları yok oluyor, hobi edinemiyorlar. Ülke gezmeyi bırak şehir bile gezemiyorlar. Çünkü her şey para. Ve paramız pul oldu. Gençlerin eli kolu bağlandı. İktidar da görmezden geldi. Ama kimse üzülmesin, gençler müsterih olsun. Gelecek Partisi varsa gençler için de, emekliler için de, öğretmenler içinde, işçiler için de, memurlar içinde gelecek var demektir. Bu dertler bitecek. Çünkü Gelecek Partisi gelecek.” şeklinde konuştu. Başkan Yıldırım’ın gençlerle ilgili sözleri yabana atılmamalı.

Editör: Haber Merkezi