BİK 81 İLE YAYILDI
Basın İlan Kurumu, resmi ilan ve reklamların, gazete ve dergilerde yayınlanmasına aracılık etme görevini belli illerdeki şubeleri vasıtasıyla yürütürken, yapılan yönetmelik değişikliğiyle yetkili kılınan BİK Yönetim Kurulu, Kurumun faaliyetlerini 81 ile yaydı. Kurulduğu yıllarda İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere üç ilde faaliyet gösteren Basın İlan Kurumu (BİK), yıllar içinde duyulan ihtiyaçlar doğrultusunda şube sayısını 6’ya çıkararak faaliyetlerine devam etti. En son 2004-2008 yılları arasında 6, 2010 - 2015 yılları arasında ise 29 ilde şube açılması kararı alınmış ve şube sayısı 41’e ulaşmıştı. Basın İlan Kurumu, 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren 81 ilde faaliyetlerine devam edecek.

ERKEN SEÇİM MESAJI
Trabzon’da uzun yıllardır siyasetin içinde bulunan isimlerdendir Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt. Başkan Kurt 2021’de erken seçim olabileceğini dile getirdi. 2021’de yapılacak olası bir seçimin iktidara artısı veya eksisi olabilir mi konusunda yorum yapmayacağız ama Başkan Kurt erken seçim açıklaması yapmışsa Başkent’ten duyduğu bir şeyler vardır. Bakalım gerçekten 2021’de erken seçim olacak mı.

İNANDIRICI GELMİYOR
Dün bir okuyucumuz aradı ve ekonomiye dair yapılan açıklamaların inandırıcı gelmediğini belirtti. İşte okuyucumuzun söyledikleri: “Hemen her gün ekonominin iyiye gittiğine dair haberler okuyoruz ve izliyoruz. Ama gelin görün ki durum hiç de öyle değil. Ekonomide sıkıntılı durum ortada. Artık yöneticileri bu konuda açıklama yaparken durumun gerçekliğine göre konuşmalı.” Haksız da değil okuyucumuz.

GERÇEK ÖNÜMÜZDE
İzmir’de yaşanan deprem acı gerçeği bir kez daha önümüze koydu. Depremin değil de binaların vatandaşlarımızın canını aldığı gerçeği ile yeniden yüzleştik. Ve depremin ardından konunun uzmanları da bu konuda yetkilileri uyararak deprem yönetmeliği kapsamında binaların yeniden gözden geçirilmesini istiyor. Bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Belli bir yaşta olan binalar gözden geçirilmeli yeni yapılar da yönetmeliklere göre dizayn edilmeli. Bu konu çok hassas ve çok önemli.

CHP’NİN ACI GÜNÜ
CHP Trabzon Belediye Meclisi eski Üyesi ve Trabzon Bayburtlular Derneği eski Başkanı Bülent Doğru hayatını kaybetti. Korona virüs tedavisi gördüğü öğrenilen Bülent Doğru'nun cenazesi dün saat 15:00'da Uğurlu'da mezarı başında kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

GELECEĞİMİZ İÇİN DEĞİŞECEĞİZ!
AB Türkiye Delegasyonu ve UNDP Türkiye, TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi herkesi iklim eylemi kampanyasına katılmaya davet ediyor. İklim Diplomasisi Haftası boyunca sosyal medya kampanyası, farkındalık için açık hava etkinliği, webinarlar, basın toplantıları ve başka birçok faaliyet düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi