ZORLU DEMİR YOLUNU SORDU
Ortahisar Belediye Meclisi 2021 yılı ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Meclis’te CHP’li Üye Cüneyt Zorlu, demiryolu ve hafif raylı sistem projelerini gündeme getirdi. Zorlu, “Halen demiryolu ve hafif raylı sistemi şehrimize getiremedik. 19 yıldır AK Parti iktidarı bu şehri yönetiyor. Asım Aykan’ı da sayarsak, büyük çoğunlukla sizler yönetiyorsunuz. Her seçimde defaten demiryolu ve hafif raylı sistem hakkında açıklama yapıyorsunuz. Hala gelmiş değil, hala güzergâhtan bahsediyorsunuz. Bu güzergâh ne zaman belirlenecek? Her yılbaşı bunu tekrar hatırlatacağım. Bu konuda bir çalışma yapılmadı. Seçime 3 yıl kaldı, 3 yıl bu şekilde oyalanacak mıyız?” diye sordu.

Bunun üzerine Başkan Genç, Demiryolu Projesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun açıkladığı güzergâhı kendisinin de paylaştığını hatırlatarak Şehir için Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili konuştu. Genç, “Şehir içinde hafif raylı sistemle ilgili sizinle aynı şeyi düşünüyorum. Murat başkanımla paylaştım. O da aynı düşüncede. Meydan ile bizim bulunduğumuz alana kadar olsa da bir hafif raylı sistem ki şehre estetik katmak adına, ulaşım ihtiyacını karşılamak adına benzer düşünüyoruz. Bu düşüncenin benzer külfetli maliyeti yok. Muhtemelen bu konuda bir karar verecek Murat Başkanımız. Ben de bu konuda teklifimi kendisiyle paylaştım.” dedi.

MERKEZ BELEDİYE OLMASINI ÖNERİRİM
Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon’da ilçelerde yapılan projelerin Büyükşehir’in koordinatörlüğünde ilçe belediyeleri tarafından yapılmasını önerdi. Başkan Genç de aynı görüşle ilgili sunum yaptığını açıkladı. Genç, “Ben bu konuda talepte de bulundum. Çeşitli platformlarda söz alarak gündeme getirdim. Aynı şeyi amaçlıyorum bende. Büyükşehir belediyemiz, şehrinizin üst ölçekte imar plan bütünlüğünü, şehrimize gelecek yatırımları, üretimi, istihdamı, ticareti tanzim eden üst ölçekte koordinatör belediye olması lazım. Alt ölçekte bütün iş ve işlemleri ki TİSKİ’yi burada ayırabiliriz. Ancak alt işlemde bütün işlemleri ilçe belediyelerinin yapması lazım. Bir yasa tasarısı hazırlanıyor. Ne kadar yansıyacak onu bilmiyorum. Ama bu şekilde değişimin olması gerekli olduğunu düşünüyorum. O sakak Büyükşehir’in mi, ilçe belediyesinin mi bunun oluşturduğu kaos vatandaş nezdinde yetiyor. Bunlardan vatandaşımızın çıkması ve bizim de çıkmamız lazım” dedi.

ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIM
Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu ise, bazı illerdeki belediyeleri örnek göstererek Ortahisar Belediyesi’nin de kompast bir makineyle sokak hayvanları için mama üretmesi önerisinde bulundu. Ayrıca evinin önüne engelli rampası yapmak isteyen ancak bu hususta yasal engellerle karşılaşan ve apartman sakinlerinin imzasını alma zorunluluğu nedeniyle sorun yaşayan bir engellinin taleplerini de meclise taşıyan Erkuloğlu, başkan Genç’ten söz aldı. Başkan Genç, “Bu konuda üzerime düşeni yapmaya hazırım” dedi ve Erkuloğlu’na önerileri için teşekkür etti.

SÜMER’İN ADI VERİLSİN
Ortahisar Belediyesi Meclis Toplantısı’nda bir öneri de CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’den geldi. Şahin geçtiğimiz günlerde vefat eden Özkan Sümer’in adının Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin önündeki bulvara verilmesi hususunda bir önerge sunacağını belirtti. Başkan Genç’e “İsterseniz bu öneriyi gruplarla ortaklaşa meclisimizin oylamasına sunabilirim” dedi. Başkan Genç, Şahin’in bu talebini olumlu karşılayarak yerinde bulunduğunu belirtti. Özkan Sümer’in adının Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin önündeki bulvara verilmesi bugün Ortahisar Belediyesi Meclisi’nde görüşülecek

Editör: Haber Merkezi