MUMCU BASINLA BULUŞACAK
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu bugün basın mensupları ile bir araya gelecek. Göreve seçildiğinden itibaren ilk basın toplantısını gerçekleştirecek olan Mumcu merak edilen sorulara da cevap verecek. Mumcu aynı zamanda Trabzon basını ile şehre dair istişarelerde de bulunacak.

81 İLDE GEÇERLİ!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) normalleşme kararının ardından harekete geçti. 81 ile resmi yazı gönderildi. Yüz yüze eğitimin başlamamasının ardından idari izinlerin nasıl devam edeceği merak konusuydu. MEB idari izinler ile ilgili detayları paylaştı. Kimlerin idari izinli sayılacağı netleşti. İşte MEB tarafından 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen kararın detayları; Bilindiği üzere 01.03.2021 tarihli ve 31410 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilgi (a) Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde 02.03.2021 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarına başlayacakları bildirilmiştir.

Bu normalleşme sürecinde personelden; Yöneticiler hariç olmak üzere 60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı (e-nabızdan alınacak belge) bulunanlar, hamile personelin gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde, idari izinli sayılacaktır. Bu kapsamda, idari izinli sayılanlar; Bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak, bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacaktır.

Bu personel, amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacaktır. İlgili birim tarafından gerekli tedbirler alınarak uzaktan çalışma yöntemiyle çalıştırılabilecektir. Hizmetlerine ihtiyaç duyulduklarında çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir. Diğer taraftan, 26.08.2020 tarihli ve 31225 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilgi (b) Genelge 01.03.2021 tarihli ve 31410 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilgi (a) Genelge ile yürürlükten kaldırıldığından ilgi (c) onay ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Covid- 19 Kapsamında Esnek Çalışmaya İlişkin Usul ve Esaslar da yürürlükten kaldırılmıştır.”

3 BİN PERSONELLE DENETİM
Trabzon, bu hafta açıklanan koronavirüs haritasında yine yükselişe geçince tekrar önlemler arttırıldı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun da katılımı ile dün geniş katılımla denetim yapıldı. Ustaoğlu yaptığı paylaşımda, “Her yerde denetimdeyiz. Başta ben ve kaymakamlarımız olmak üzere belediyelerimiz, il müdürlerimiz emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve meslek odaları temsilcilerimiz ile 3000 personelle sahadayız. Hedef Mavi Kategoriye el birliğiyle ulaşmak.” dedi. Denetimlere Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de katıldı.

40 KİŞİDE ORTAYA ÇIKTI
Trabzon’da koronavirüs salgını ile mücadele devam ediyor. Yüksek riskli iller arasında yer alan Trabzon’da vaka sayılarının yükselmesi endişeleri beraberinde getirdi. Trabzon’da vatandaşların tedbirlere ve kurallara uymadığı Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta tarafından yaşanan bir olayla ortaya çıktı. Usta yaptığı açıklamada, “İlimizde yaşanan bir vefat neticesinde yaklaşık 100 kişinin katıldığı cenaze töreni ve taziyeden 1 hafta sonra 40 kişide Covıd-19 hastalığı tespit edilmiştir. Benzer olaylarla karşılaşmamak ve salgınla mücadelede başarılı olmak için Trabzon’da taziyeler telefonla uygulamasına destek verelim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi