BASINA TRABZON’DAN İSİM
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ticaret Bakanlığı’na Trabzonlu hemşerimiz Mehmet Muş atanmıştı. Kulağımıza gelenlere göre bakanlığın basın ayağını güçlendirmek için çalışmalar sürerken Trabzon’dan da bir ismin bu birimde görevlendirilmesi düşünülüyor. Bu ismin Trabzon’da mesleğini şuanda aktif olarak sürdürdüğü de gelen bilgiler arasında. Bakalım bu iş ne zaman şekillenir. Şekillendiğinde ismi de açıklarız.

BAS GAZA BÜYÜKŞEHİR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi altyapıda gerçekten takdirlik bir işe imza atıyor. Kimsenin cesaret edemeyeceği şekilde şehir tam ortasından yarıldı ve aylardır süren çalışmalar ile birlikte Trabzon geneli adeta açık şantiye halinde. Hali ile çalışmalar uzayınca da tepki çekmiyor değil. Vaka sayılarının düşeceğini tahmin ederek, yaklaşan turizm sezonunu da hesaba katarsak Büyükşehir Belediyesi ve işi yapan firmanın biraz daha hızlanması gerektiğini belirtmemiz gerekiyor. Tam kapanmayı da tamamı ile fırsata çevirip en azından şehir merkezinde üst yapıya artık dönülmeli diye düşünüyoruz. Yoksa yine geç kalırız ve turizmde bu yaz sezonunu da kaçırırız.

KÖSEOĞLU’NUN DUYARLILIĞI
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da koronavirüs pandemisi ile mücadelede aşılama devam ediyor. Önceki akşam aşılamanın devam ettiği İmperial Hastanesi’ndeydik ve gördük ki AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu da tüm vatandaşlar gibi aşı olmak için sırasını bekliyor. Köseoğlu daha sonra da sırası geldiğinde aşısını vuruldu. Yani siyasi sıfatını kullanıp kimsenin hakkını gasp etmedi. Bu duyarlılığı ile Köseoğlu aşı için bekleyen vatandaşların da takdirini kazandı.

TRABZON EKMEĞİ BERLİN MUTFAĞINDA
Trabzon’un, Türkiye Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiş, Coğrafi İşarete sahip ekmeğinin ünü ülke sınırlarını da aştı. Vakfıkebir ya da diğer bir adıyla Trabzon Ekmeği, Almanya’nın başkenti Berlin’de de satılmaya başlandı. Taş fırında pişirilen, ekşi maya ile yapılan Trabzon Ekmeği uzun süre bayatlamaması ile de biliniyor. Berlin’de yarısı 3 Euro, tümü ise 5 Euro’dan satışa sunuldu.

Türk lirasına çevrildiğinde ise Euro 10 lira bandında seyrettiğinden dolayı bütün bir Trabzon Ekmeği 50 TL yapıyor. Ekmeğe, Almanya’da yaşayan gurbetçilerin yoğun ilgi göstermesi beklenirken “Trabzon Ekmeği artık Berlin’de” etiketi ile satışa başlandığı gözlendi. Gurbetteki herkesin Trabzon’dan ayrılırken yanlarında götürdükleri Trabzon Ekmeği böylelikle, Türk vatandaşlarının yanı başında da satılmaya başlanmış oldu.

TAM KAPANMA UZAYACAK MI?
Rekor kıran vaka ve vefat sayıları sonrasında Kabine toplantısından 17 günlük bir tam kapanma kararı çıkmıştı. Buna göre 29 Nisan'da başlatılan süreç, 17 Mayıs pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek. Bu dönemde birçok iş yeri faaliyetlerine ara verdi, muafiyeti olmayan vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı, şehirlerarası seyahatler belirli koşullara bağlandı.

Tüm bu önlemlerle birlikte tam kapanma sürecinin vaka sayılarını düşürmesi hedeflendi ve vaka sayıları da yavaş yavaş düşüyor. Herkes kısıtlamaların biteceği, hayatın normalleşeceği 17 Mayıs gününü beklerken resmi tatil olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle, tam kapanmanın bir hafta daha uzatılabileceği iddia edildi. Ancak şimdilik bu konuda resmi bir açıklama yok. Mevcut açıklamalara göre 17 Mayıs pazartesi günü saat 05.00'te kapanma sona erecek.

Editör: Haber Merkezi