DAHA YEŞİL, DAHA TEMİZ…
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Murat Zorluoğlu, çevrenin önemine ve korunmasına dikkat çekmek için her yıl kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla herkesi çevreye duyarlı olmaya davet etti. “Doğaya duyduğumuz derin sevgi ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için hepimiz daha duyarlı olmalıyız” diyen Başkan Zorluoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak temiz çevre, yaşanabilir bir kent ve yeşil bir doğa için halkımızla el ele vererek, birlikte hareket edilmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için var olanı titizlikle korumak, kirlenmeyi önlemek, yeşil alanları koruyup çoğaltmak hepimizin ortak görevidir.

Daha yeşil, daha temiz bir Türkiye için ülkemizde atık yönetimi, iklim dostu teknoloji, enerji kaynaklarının kullanımı, hava, su ve toprak kalitesinin iyileştirilmesi, ağaçlandırma kampanyaları ve planlı şehirleşme yönünde önemli çalışmalar yürütülmektedir. Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli şartlarından biri de çocuk yaşlardan başlayarak vatandaşlarımıza çevre duyarlılığının aşılanması, tüm insanlığı tehdit eder boyuta ulaşmış bu tehlikeye karşı alınacak tedbirleri toplumun tüm bireylerinin benimsemesidir. Bu hususta aileler ve eğitimciler başta olmak üzere hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.” Biz de çevre konusunda tüm vatandaşlarımızı daha hassas davranmaya davet ediyoruz.

EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Trabzon Şoförler Odası Başkan Adayı Turan Altuntaş, başkanlık yaptığı dönemde şoför esnafının ekmeğine zarar verecek bir tane karar almadığını söyledi. Altuntaş, “Burada dört sene boyunca yapılanlar ortada, yapılamayanlar da ortada. 21 tane proje sözü verildi 1 tanesi yapılmadı. Şoför esnafı mağdur durumda. Şoför esnafının 3 buçuk seneden beri plakası iyice düştü. Biz ne dedik seçimden önce bu arkadaş iyi olabilir ama şoför esnafını savunamaz, masaya yumruğunu vuramaz, mücadele edemez. Ama ne dediniz Turan Altuntaş gitsin yeni bir yüz gelsin. O da sizin tercihinizdi, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ben bunu 3 buçuk sene önce kooperatifin seçiminde de söyledim, dedim ki; bu arkadaş dediklerini yapsın biz aday değiliz. Eğer diyorsanız ki bugün bu arkadaş yaptı, ben yine aday değilim. Ama sonuçta burada bizim ekmeğimiz var. Diyeceğim o ki; biz bu saatten sonra ekmeğimize sahip çıkalım, birbirimize destek verelim, tek tek milletimizle gidip görüşelim, hepinizin desteğiyle beraber bu işi atlatalım.” Bakalım Altuntaş’a cevap gelir mi.

UZUNGÖL'DE YAZ SEZONU AÇILDI
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de, kademeli normalleşme dönemiyle yaz sezonu başladı. Doğal güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, kademeli normalleşmeyle sezon açılırken, misafirler de ağırlanmaya başlandı.

Turistler, göl kıyısında temiz havada doğa yürüyüşü yapıp, fotoğraf çektirdi. Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen ve yeniden başlayan Ürdün- Trabzon uçuşları kapsamında kente gelen turistler, Uzungöl’ün eşsiz doğasında vakit geçirdi. Yaz sezonunun ilk günlerinde az sayıda konuğun ağırlandığı turizm merkezinde ilerleyen günlerde turlarla birlikte ziyaretçilerin sayısının artması bekleniyor. Umarız bu yıl Uzungöl’de turist sayısında rekor kırılır.

Editör: Haber Merkezi