ERTELEME KARARI


Trabzon'un Yomra ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a 11 Haziran 2021'de, belediye binası önünde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 1'i tutuksuz, 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen  duruşmaya, “tasarlayarak bir  kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanıklardan Halit Aytekin, Ardahan T Tipi Cezaevi'nden Ses ve Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklu sanık Tolgahan Kılıç SEGBİS bağlantısında yaşanan aksaklık nedeniyle duruşmaya katılamadı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanıkların her birinin “tasarlayarak bir kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla  kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Avukatların beyanlarının ardındın mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

SANAYİCİLER BULUŞTU

Trabzonlu sanayiciler kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Yapılan kahvaltı organizasyonunda konuşan Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Trabzonlu sanayici ve iş adamları olarak geçtiğimiz ay Sırbistan’ın  Belgrad ve Bosna Hersek’in Saraybosna şehirlerine bir gezi gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Çelebi “Programda sanayicilerimiz hem iş bağlantılarında bulundu hem farklı bir ülkedeki  ticari olanaklarını yerinde gördü. Trabzonlu sanayiciler olarak bu tarz programlarda  sık sık bir araya gelerek ticari fırsatları yerinde görmeyi hedeflemekteyiz. İş gezisine katkı veren Ticaret Bakanlığımıza,  organizasyonu düzenleyen Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’ne ve programa katılan tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum.”
dedi. Umarız bu tarz bir araya gelişler şehrimize fayda sağlar. 


NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK TUTULDU


Trabzon'da LGS dolayısıyla öğrencilerin kimlikleri ile ilgili mağduriyet yaşamamaları için Nüfus Müdürlükleri dün ve bugün açık tutuldu. Ortaokul öğrencilerinin iyi bir liseye geçiş yapabilmek için bugün sınava girdi. Çocukların sınavda başarılı olmaları için stresten uzak durmaları gerektiği kaydedilirken Trabzon’da yetkililerde bu noktada hazırlıklar yaptı. Her sınav döneminde yaşanan kayıp kimlik sorunun bu yıl da kazasız atlatılması için Trabzon’da harekete geçildi. Bu kapsamda, dün ve bugün yapılan LGS sınavı dolayısıyla öğrencilerin kimlikleriyle alakalı her hangi bir mağduriyet yaşamamaları için il genelinde tüm İlçe nüfus müdürlükleri açık tutuldu. Biz de bu vesile ile sınava giren öğrencilere başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi