TEŞKİLATI DİNLEYECEK
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın bugün Trabzon’a geliyor. Sabah 08.00’de Trabzon’da olacak Aydın’ı havalimanında partililer karşılayacak. Aydın gün içinde teşkilat çalışmalarına katılıp akşam da Trabzonspor’un Avrupa Kupası mücadelesini tribünden takip edecek. Aydın’ın teşkilat buluşmasında parti içinde olduğu öne sürülen tartışma konuları ile ilgili de bilgi alacağı belirtildi.

KORONA ARAŞTIRMASI DİYOR Kİ…
İngiltere’de King’s College London’da yapılan bir araştırma, çocuklarda da “uzun Covid-19” vakalarının görüldüğünü ortaya koydu. Paylaşılan araştırmada yaşları 5 ile 17 arasında değişen 1734 çocuğun verilerinin incelendiği belirtilirken bu yaş grubundaki çocukların yüzde 4,4’ünde Covid-19 semptomlarının dört hafta ya da uzun sürdüğü ortaya çıktı.

Öte yandan araştırmaya katılan çocukların yüzde 1,8’inde koronavirüs semptomlarının sekiz haftadan daha uzun sürdüğü de kayıtlara geçti. Bu verileri yetişkinlerde görülen uzun Covid-19 vakalarıyla karşılaştıran uzmanlar yetişkinlerde uzun Covid-19 vakalarının daha çok olduğunu aktardı. Çocuklarda görülen uzun Covid- 19 semptomları arasında baş ağrısı, halsizlik ve boğaz ağrısı başı çekiyor. Lancet Child and Adolescent Health’te yayınlanan araştırmayı yürüten Emma Duncan, “Araştırmamız az sayıda da olsa çocuklarda uzun Covid-19 vakalarının görüldüğünü ortaya koyuyor. Fakat çocuklar bir süre sonra sağlıklarına kavuşuyor.” dedi. Bu araştırma göz ardı edilmemeli.

YANGIN FELAKETİ TOPLANTIYI ERTELEDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, 6 ayda bir yaptığı basın toplantılarının ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti. Oyman, “6 aylık periyotla ilçemizdeki genel değerlendirmeyi seslendirdiğimiz Basın Toplantılarımızın üçüncüsünü temmuz ayı sonunda planlamıştık ancak ülkemizde yaşanan yangın felaketleri sebebiyle erteledik. Söyleyeceğimiz çok şey var tabi ki şuan önemli olan mücadele veren herkesin sağlığı ve geleceğimiz, doğamız; bölgelerden umutlu haberler bekliyoruz. Onlar iyi olsun biz yine konuşacağız.” ifadelerini kullandı. Trabzon için ortak akla önem veren Başkan Oyman’ın düzenlediği bu basın toplantıları oldukça ses getirmişti. Bakalım üçüncü toplantıda CHP Ortahisar İlçe Yönetimi neler söyleyecek.

BU MAHALLELERDE OLANLAR DİKKAT!
Trabzon'da Akçaabat, Araklı, Maçka, Düzköy, Ortahisar ilçelerine bağlı mahallelerde elektrik kesintileri yaşanacağı açıklandı. ÇORUH Elektrik A.Ş.'den yapılan bilgilendirmeye göre: “Trabzon'un Akçaabat İlçesine Bağlı; Akpınar Mahallesi'nde 06.08.2021 tarihinde 09.00 ile 15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Araklı İlçesine Bağlı; Çamlıtepe Mahallesi Yüceyurt Mahallesi'nde 06.08.2021 tarihinde 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Maçka İlçesine Bağlı; Ormaniçi, Çayırlar, Kuşçu , Yüzüncü Yıl’da 07 Ağustos 2021 tarihinde 09.00 ile 11.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Akçaabat İlçesine Bağlı; Meşeli, Kavaklı, Salacık, Yeniköy, Darıca, Ortaköy, Kaleönü, Tütüncüler, Orta Mahallesi, Dürbinar, Yeni Mahallesi, Nefsipulathane Mahallesi, Uçarsu Mahallesi, Cevizlik, Maden, Çukurca, Fındıklı, Esentepe, Demirtaş, Yeşilyurt, Akören, Demirci, Özdemirci, Helvacı, Çiçeklidüz, Çınarlık, Tatlısu, Fıstıklı, Yeşiltepe, Tatlısu, Bozdağan, Özakdamar, Kirazlık, Gümüşlü, Sertkaya, Arpacılı, Zaferli, Kuruçam, Acısu, Şinik Mahallesi, Cevizli Mahallesi, Koçlu Mahallesi, Ortaalan, Ambarcık, Yaylacık, Dörtyol, Akpınar, Demirkapı, Kayalar, Işıklar, Cevizlik’de 09 Ağustos 2021 tarihinde 02.00 ile 06.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Ortahisar İlçesine Bağlı; Uğurlu Mahallesi, Gürbulak Mahallesi, Yeşilalan Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi, Gündoğdu Mahallesi, Yeşilhisar Mahallesi, Doğançay Mahallesi, Fatih Mahallesi, Ağıllı Mahallesi'nde 09 Ağustos 2021 tarihinde 02.00 ile 06.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.” Sonra kimse “Vay efendim biz duymadık.” demesin.

Editör: Haber Merkezi