ERDOĞAN TRABZON İÇİN İMZA ATTI

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çimenli ve Yeşilköy Mahallerindeki bazı alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan kararnamede, 2 mahallede bulunan ve haritalarda belirtilen sınır ve koordinatları belirtilen sahalarda yer alan özel mülkiyete konu taşınmazların, bölgede ihtiyaç duyulan sosyal konu projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla TOKİ’ye devredileceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla alınan karar önceki gece yarısı resmi gazetede yayınlandı.



***



FARABİ’DE YENİ BİRİM

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi; Dâhili, Cerrahi ve Temel Bilim Dalları alanında Uzman barındıran ve bu bilim dallarında tedavi hizmeti sunan bölge hastanesidir. Farabi Hastanesi, sağlık turizmi atılımından sonra hitap ettiği bölgeyi, ülke sınırlarından dışarı taşıdı. Modern hastanecilik hizmetleri konusunda, tıbbi bilim dalları alanından başka diğer bilim dallarından da uzmanların görev yapması, hastane hizmet süreçlerinde etkililiği beraberinde getirdi. Bu minvalde hastaların psiko-sosyal sorunlarını tespit etmek ve Sosyal Hizmet müdahalesini planlamak amacıyla Sosyal Hizmet Birimi kuruldu. KTÜ’den yapılan açıklamada konu ile ilgili bakın neler söylendi: “Sosyal Hizmetler Birimi, ayaktan ya da yatarak tedavi gören hastaların, tıbbi tedaviden etkili bir şekilde yararlanması, sosyal sağlığının korunması ve geliştirilmesi, tedavi sürecinde hastanın ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin düzenlenmesi, hastanın tedavi sürecini etkileyen psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik sorunlarının zamanında çözümlenerek sosyal işlevselliğini yeniden kazanması amacıyla yürütülen bir uygulama olup hastaların tedavi sürecine uyumunu kolaylaştırmaktadır. Sosyal Çalışmacı, hastaların psiko-sosyal sorunlarını tespit eden, sorunlarıyla ilgili Sosyal Hizmet müdahalesini planlayan ve uygulayan meslek personeldir. Sosyal Çalışmacılar, hastane ile hasta arasında köprü görevi görmektedir. Sosyal Hizmetler Biriminin amacı, Hastanın bakımı ve tedaviyi kabul etmesi ve bakımın etkili bir şekilde yürütülmesini kolaylaştırmak, sağlık problemleri nedeniyle ortaya çıkan problemleri tespit etmek, çözüm yollarını araştırmak, yönlendirmek ve bu problemlerle ilgili sosyal hizmet müdahalesini planlamaktır. Sosyal Hizmetler Birimi’nin hitap ettiği hastalar, kimsesiz, terk ve bakıma muhtaç hastalar,  engelli hastalar, sağlık güvencesi olmayan hastalar, yoksul hastalar, aile içi şiddet mağduru olan hastalar, ihmal ve istismara uğramış çocuk hastalar, mülteci ve sığınmacı hastalar, insan ticareti mağduru olan hastalar, yaşlı, dul ve yetim hastalar, kronik hastalar, ruh sağlığı bozulmuş hastalar, alkol ve madde bağımlısı olan hastalar, yabancı uyruklu olup tedaviden yararlanamayan hastalar, il dışından gelen hastalar öncelikli olmak üzere Tıbbi Sosyal Hizmet konusunda ihtiyaç duyan hastalar için Sosyal Hizmet müdahalesi planlanmakta ve uygulanmaktadır.” Farabi Hastanesi’nin bu yenilikçi girişimleri devam edecek gibi görünüyor.

***



MİLLET BAHÇESİ KULLANIMA AÇILDI

TOKİ tarafından, Trabzon'un merkez Ortahisar ilçesinde yapılan Millet Bahçesi'nin kısmi açılışı gerçekleşti. Yapımı tamamlanan ancak etrafı saçlarla kaplı olan Millet Bahçesi'nin etrafı temizlenerek kullanılma açıldı. İlerleyen tarihte Millet Bahçesi'nin törenle açılması bekleniyor. Peki Millet Bahçesi'nde neler var? İşte cevabı: Vatandaşların kolayca ulaşabileceği, sosyal aktivitelerini yapabileceği Trabzon Millet Bahçesi projesinde mini futbol sahaları, basketbol sahası, tenis kortu, koşu ve yürüyüş yolları yer alacak. Renk ve koku etkili botanik bahçe ve gölet çevresinde vatandaşların gezip dinlenebileceği alanların da olacağı proje içerisinde çocuk parkı, çim amfi, sosyal donatılar ve restoranlar yer alacak. Proje kapsamında ayrıca 340 metrekarelik millet kıraathanesi yapılacak. Ücretsiz ikramların sunulacağı millet kıraathanesinde kitap okumak ya da ders çalışmak isteyen öğrenciler, internet, fotokopi ve tarayıcıdan ücret ödemeden yararlanabilecek. Millet Bahçesi’nin Trabzon’un sosyal hayatına katkı sunacağını düşünüyoruz.


 

Editör: Haber Merkezi