YOMRA’DA SON PERDE
Yomra Belediye Başkanı Bıyık, Avrasya Üniversitesi ile yaşanan alan sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yomra Belediyesi’nin Avrasya Üniversitesi arasında yaşanan bahçe krizinde yeni gelişme yaşandı. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, arsanın taraflarına teslim edildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Bıyık şu ifadeleri kullandı: “Mahkeme kararları ile belediyemizin uhdesinde olduğu kesinleşen dolgu sahası, Yomra Kaymakamlığı tarafından yapılan tebligatta belirtilen sürede, boşaltılarak belediyemize teslim edilmediğinden, Kaymakamlık tarafından alınarak resmi tutanak ile belediyemize teslim edilmiştir. Yomraspor'umuzun Türkiye Kupası maçı nedeniyle Kayseri'de bulunduğumdan, ilgili devir ve tutanak işlemleri Kaymakamlık heyetimiz ve Vekilim Sayın Rasim Arslan tarafından gerçekleştirilmiştir. Hayırlı olsun. Kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı. Bakalım bundan sonraki süreç nasıl devam edecek.

BU GURUR KTÜ’NÜN
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kadıköy Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’nda ödüle layık görüldü. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Doruk Görkem Özkan, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Arş. Gör. Emrehan Özcan (Ekip Başı), Yüksek Lisans Öğrencileri Emre Kul, Berna Diler ve Serkan Koçer Yardımcı Ekip Üyeleri Mehmet Temizel ve Ömer Ustalar’dan oluşan ekip tarafından hazırlanan proje, İstanbul Planlama Ajansı ve İBB Etüt Projeler Daire Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen Kadıköy Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’nda mansiyon ödülüne layık görüldü. KTÜ’deki Rektör değişikliğinin ardından proje konusundaki çıkış dikkat çekecek derecede.

AŞIDA SON DURUM
Korona virüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürürken bir yandan da aşı gelişmeleri dikkatle takip ediliyor. Ülkelerin geliştirdiği aşılar test edilirken insan denemeleri de başladı. Salgının kontrol edilemez boyuta ulaşması, aşı ve tedavide hedeflenen ilerlemenin sağlanamaması durumunda, uluslararası kuruluşların gelecek yıl için yüzde 4-5 civarında beklediği küresel büyümenin de gerçekleşmeyebileceği belirtiliyor. Analistler, Kovid- 19 salgınının dünya genelinde ilkinden daha sert olması halinde, özellikle reel sektörün ciddi şekilde etkilenebileceğini, bu durumun şirketlerin iflaslarını tetikleyebileceğini ve finansal piyasalara negatif yansıyabileceğini öngörüyor. Bu gelişmelerin özellikle tedarik zinciri ve ticaret yoluyla tüm ülkelere olumsuz yansıması ihtimali üzerinde duruluyor. Tüm bu durumlar ortada iken aşı konusunda net bir açıklama yapılması bekleniyor. Aynı zamanda Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın aşı çalışmasının ne durumda gittiği de merak ediliyor.

BİLGİLENDİRME GEREKLİ
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru açıklamalarda bulundu. Kuru yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere sporun bütün alanlarında tarihi çok parlak olan Trabzon, futbolda da Türk ve dünya futbol tarihinde yerini almıştır. Ve başarısını korumak durumundadır. Ancak Trabzonspor bu durumunu korurken şampiyonluklara “ramak kala” durumundan uzaklaşmalıdır. Bu ramak kalma bazen oynanan oyunla olabildiği gibi, masada da ramak kalmalara çokça rastlanır hale gelinmiştir. Trabzonspor yönetimi kulübü yönetmek durumundadır. Bakın, Korona Covit- 19 pandemi dönemindeki Trabzonspor’ un şampiyonluğu ortada iken, TFF’nin Trabzonspor’ un şampiyonluğu için bilim kurulunun bile kurallarını görmezden gelerek açıklamaları hafızalarımızdadır. Trabzonspor’ un şampiyonluğu Türk Futbol tarihinde vicdanın kabul etmediği sonuçla bitmiştir. Trabzonspor yönetimi nerede olmuştur? Trabzonspor kongre üyesi ve Trabzon TÜRKAV olarak gündeme dair açıklamalarımız olmuştur. Trabzonspor Hocası Ünal Karaman neden şampiyonluğa “ramak kala” gönderilmiştir? Anlaşılamamıştır. TÜRKAV, Gençlik ve spor yönetim sorumluluğunun kamu hizmetlerinden olmasını da değerlendirerek açıklamaları bulunmaktadır. Diğer taraftan Trabzonspor kongre üyesi olarak da Türk futbolu için, çok yönlü bilgi akışını sağlanması ve bilgilendirmenin gerekli olduğu görülmektedir?”

Editör: Haber Merkezi