İÇİMİZ YANIYOR
Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Bitlis’te meydana gelen acı olayla ilgili açıklama yaptı. Ermiş açıklamasında, “Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor. Söylenecek çok söz var, siyaset olur diye söylemiyorum. İçimiz yanıyor, sözün bittiği yerdeyiz, İtalya’da Kızıl Tugaylar, Almanya’da Baader Meinhof, Çetelerinin esamesi okunmuyor. İki kirli oy uğruna, nice canlar gidiyor, Avrupalı yapınca, demokrasi korunuyor, Türkiye yapınca, anti demokrasi oluyor, yiyeyim sizin demokrasinizi, Aziz Şehitlerimiz ruhlarınız şad mekanınız Cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

DUYGULANDIRAN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ
Trabzon’da sokak ismi değişikliğinde duygusal anlar yaşandı. Trabzon’da bir sokağın adı Derya olarak değiştirildi. Derya ismi, AK Partili meclis üyelisi Ufuk Hoş’un geçen yıl vefat eden eşinin ismi... Vefat etmeden önce ailesiyle bu sokakta yaşayan Derya Hoş’un adının sokağa verilmesini ise CHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri önerdi.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR
Trabzon’un kronikleşen otopark sorunu her geçen gün kendisini hissettirmeye devam ediyor. Otoparkların yetersizliği vatandaşların araçlarını kaldırım üstlerine ve yol kenarlarına park etmelerine sebep oluyor. Gelişi güzel yapılan parklar ise yolların daralmasına ve trafikte sıkışıklığa neden oluyor. Özellikle iş çıkış saatlerinde trafik arap saçına dönerken, vatandaşlar isyan etme noktasına geldi. Pandemi nedeniyle vatandaşların toplu taşımadan uzaklaşarak özel araçlarını daha çok kullanmaya başlamaları trafikteki araç yoğunluğunu artıran bir başka neden. Vatandaşlar araçlarıyla trafikte sıkışıp kalırken trafik sorununa acil olarak çözüm bulunmasını bekliyor.

PROTOKOL İMZALANDI
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) ile Denizbank arasında, esnaf ve sanatkârların bankanın kredi ve diğer imkânlarından avantajlı şekilde yararlanmalarını kapsayan protokol imzalandı. TESOB Başkanı Metin Kara ile Denizbank Trabzon Şube Müdürü Fatma Gülen Yamak arasında imzalanan protokol kapsamında, esnaf ve sanatkârlar 3 ay ertelemeli avantajlı faiz oranı ile taksitli ticari kredi, avantajlı komisyon oranı ile Deniz POS ve Bonus Business Kart’tan 500 TL yüzde 0 faizli 6 ay vadeli taksitli nakit avans fırsatlarından yararlanabilecek.

ORTAHİSAR TARIMA EL ATIYOR
Ortahisar Belediye Meclisi, Mart ayı toplantılarının son bileşimi dün yapıldı. Başkan Ahmet Metin Genç Başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde, Tarım ve Hayvancılık Destekleme Grubu tarafından yapılan çalışmalar sonrasında hazırlanan Çalışma Raporu okundu. Sıddık Yılmaz’ın okuduğu rapor sonrasında Çalışma Grubu adına söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Burhan Bekar, “Bugün ülkemizde yoksulluk, zenginlik farkı çoğalmakta. Ümitsizliği ortadan kaldırmalıyız. Ümitsizliği ortadan kaldırmanın en önemli yollarından biri tarımdır. Dünya su kaynaklarının gittikçe azaldığı, iklimde önemli değişikliklerin meydana geldiği bilinen gerçektir. Bu demektir ki önümüzdeki dönemde üretimde sıkıntı yaşanacaktır.” dedi.

CHP’li üye Cüneyt Zorlu Belediye Meclisi’nde yaptığı açıklamada, “Pandemi nedeniyle gıdaya olan ihtiyacın arttığını hepimiz görüyoruz. Hayvancılığın geldiği nokta ortada. Belediye olarak ne yapabiliriz? Çiftçilere eğitim vermenin bizim görevimiz olması lazım. Bu konuda teknik gezileri organize etmek görevimiz olabilir. Organik tarım ve hayvancılığa destek olmalıyız. Küçük ölçekli tarım alet ve makine desteğini sağlamamız gerekiyor. Belediye olarak bunu yapabiliriz. Büyük ölçekli, traktör, iş makinesi desteği, akaryakıt desteği verebiliriz. Bunun örnekleri var. Arkadaşlar rapora işlemişler. Taşınmazlarımız var. Hisseli olmayan tam belediyeye ait taşınmazlar var. Bunların halkımıza açılması lazım. Köyü olmayanlara verilmesi lazım. Belediyemizin işçilerinden bunların da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Güzel bir çalışma oldu, profesyonel bir çalışma oldu. Bu işi çalışma formatında bırakmayıp, kısa vadeli, orta vadeli çalışmalarla ilgili. Ki benim önemsediğim sertifikalı çiftçi konusu ve sahil bandından güneye doğru tarımsal üretimin nasıl iyi yapılabilir, nasıl alanlar oluşturulabilir ki devamında da pazarlar var. Bu konularda adım atmayı istiyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi