BAYRAM BİZİMDİR
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, “Bu 23 Nisan çocuklarımız bayramımızın 100'üncü yılını kutlayacaklar. Aylar öncesinden hazırlanmıştık. Ama evlerdeyiz. Şimdi evden katılabileceğimiz, aynı coşkuyu hissedebileceğimiz, neşemizden, sevgimizden, coşkumuzdan kaybetmeyeceğimiz bir program hazırlıyoruz. Bayram bizimdir” ifadelerini kullandı. Nasıl bir hazırlık yapıldığını biz de merak etmedik değil. Evde de kalsak tüm coşkusu ile bayramımızı yaşayacağımızdan kuşkumuz yok.

DOĞRUSU BUDUR
Tüm Türkiye genelinde Ekonomik İstikrar Paketi Destek Programı çerçevesinde hane başı 1000 TL ödemeleri vatandaşların kapısında yapılmaya devam ediyor. Ancak uygulama ilk başladığı günlerde bu yardımlar yapılırken çekilen fotoğrafların sansürsüz yayınlanması eleştiri konusu olmuştu. Gördük ki artık fotoğraflar yayınlanırken vatandaşlarımızın yüzleri gösterilmiyor. Doğru olan da budur. Kimsenin ihtiyaçlı durumda olduğunu fotoğrafla ortaya koymak doğru değil. Bu konuda hassasiyet gösterenleri tebrik ediyoruz.

5 BİNE YAKLAŞTI
Söze, Ekonomik İstikrar Paketi Destek Programı’ndan girdik oradan devam edelim. Trabzon’da Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde, hane başı 1000 TL ödemelerinde, kaymakamlıklar aracılığıyla, iki günlük süre zarfında toplam 4 bin 869 kişiye evinde dağıtım yapıldı. Bu hizmet devam edecek.

SÜRECİ İYİ YÖNETELİM
Konunun yetkilileri uyarıyor. Koronavirüs salgınının ardından gıda krizi ile karşı karşıya kalabilirmişiz. Bunun önüne geçmek için de adım atılmalı. Toplumun bütün bireylerinde oluşan bir planlama ile hareket edilmeli. Yoksa iş işten geçmiş olur. Şimdiden bu konuya eğilmeliyiz. Süreci iyi yönetip krizi yaşamayalım.

ADİL BİR OYUN OLSUN
AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali 20 yaş altına sokak kısıtlaması gelmesinin ardından bir paylaşımda bulundu ve şunları yazdı: “20 yaş altındaki genç kardeşlerimiz. Şimdi evde kitap okuma, dersleri tekrar etme ve bunun yanında oyun oynama vakti. Her türlü online; Counter Strike, Football Manager, Play Station 4 oynanır. Evet Teke Tek Atlay misun?” Bakalım Küçükali’nin bu çağrısı karşılık bulacak mı? Gençlere biz de bir uyarıda bulunalım. O oyunları oynarken sakın ama sakın oyunların hilelerine baş vurmayın. Adil bir oyun olsun.

GENÇLER BU DUYURU SİZE
Trabzon Valiliği, 20 yaş altı sokağa çıkma sınırlaması istisnalarına ilişkin bir duyuru yayınladı. Valiliğin yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Doğum tarihi 01.01.2000 - /1.01.2002 tarihleri arasında (18 - 20 yaş aralığında) olmakla beraber; Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar, özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler, tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 01.04.2020 tarih ve 6202 sayılı Genelge ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 03.04.2020 ve 6235 sayılı Bakanlık Genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak, bu istisnalar 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmayacaktır. Sokağa çıkış yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri göstermek zorundadır” denildi. Bu duyuruya dikkat gençler.

Editör: Haber Merkezi