GENÇ’İ KUTLADILAR
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları dün başladı. Toplantıyı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, MHP İlçe Başkanı Murat Gedikli, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birim müdürleri takip etti. Toplantının hemen başında Avukatlar Günü dolayısıyla meclisin tek Avukat üyesi olan Başkan Ahmet Metin Genç’e meclis üyeleri tarafından çiçek verildi. Ardından ise Başkan Genç, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Daha sonra Başkan Genç, meclis üyelerine gündem dışı konularda söz verdi.

TARTIŞMA YAŞADILAR
CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu’nun AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun Trabzon’da şehir hastanesi yapıldığında kapanacak hastane sayısı ile ilgili yaptığı açıklamaya yönelik eleştirilerinin sonrasında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile arasında kısa bir tartışma yaşandı.

Zorlu, geçen ay yapılan meclis toplantısında, “Şehir Hastanesi yapıldıktan sonra ilçe merkezinde bulunan 5 hastane kapanacak mı?” sorusunu yönelttiğini hatırlatarak, “Siz de bana Numune Hastanesi’nin kapanacağını bildiğinizi söylediniz. 15 gün önce İl Başkanınız yaptığı açıklamada ‘Evet Ahi Evren ve Numune kapanacak’ demişti. İki gün önce yaptığı açıklamada buna Kemik Hastanesi’ni de eklendi. 1 ay daha konuşsa Trabzon’da açık hastane kalmayacak. Biz boş konuşmayız. Sizler de bunu yapın ki esnaf işini bilsin. O bölgedeki esnaflar işini bilsin. Bu hastaneler 1 taneyken 3’e çıktı. Esnaf ona göre önlemini alsın. Ayrıca Sayın Mumcu büyük istihdam olacağını söylemişti.” dedi.

Bu sırada araya giren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, siyasi eleştirilerle meclis yapmaması gerektiğini ifade etti. Genç, “Ortahisar’ın yani bizim, Büyükşehir’in yaptığını, yapamadığını, hangi yatırım, hangi aşamada çıkıp eleştirebilirsiniz. Burası siyasi platform değil. Sayın Mumcu diye başlayacağınız sözlerinizi arkada ilçe başkanınız oturuyor, il başkanınız var. Onlar siyasi yönden eleştirsin. Burası siyasi mekân değil. Siyasi münazaralara girmeden eleştirinizi, yapılanı, yapılmayanı dile getirirsiniz. Ortahisar’ın bir meclis üyesi olarak yapılanı yapılmayanı dile getirin. Sayın Mumcu diye başladınız olmadı. İlçe başkanımız ve il başkanımız var.” dedi. Bunun üzerine Zorlu, “Burası halkın meclisi. Ben burada konuşurum.” diye konuştu. Ardından Zorlu, sözlerine devam etti.

HAVALİMANI GÜNDEM OLDU
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li üyesi Cüneyt Zorlu, Trabzon havalimanı ile ilgili gündeme taşınan 2’nci pist ve yeni havalimanı konularını da Belediye Meclisi’nde gündeme taşıdı. Zorlu, “Geçmişte birçok sözler verildi. Geçenlerde bahsetmiştim, demiryolu ve hafif raylı sistem için. Yapılmadı, yapılacağı da yok. Havaalanı ile ilgili verilen sözleri hatırlatmak gerekiyor. 2500 metre olan pist uzunluğunun 3 bin metreye çıkacağı sözü verildi. Yapılmadı. 2’nci havalimanı yapılacağı, 2’nci pist yapılacağı söylendi. En ufak çaba görmüyoruz. Projelerin hazır olduğu söylendi.

Fakat 2’nci pist yapılacak, 2’nci havalimanı yapılacak derken biz Trabzon’da yapılacağını düşünürken Rize’de ve Giresun’da yapıldı. Bu konuda çalışma var mı? Bizim pistimizin uzunluğu 2 bin 640 metre. Ağır uçakların inmesi için 3 bin metrelik pist lazım. Bunun bir an önce çözülmesi lazım. Bunun kulak arkası yapıldığını görüyorum. 5 uçak yan yana durduğunda kanat açıklarından sığmıyorlar. O arada bir kargo uçağı geldi mi pistin ortasında duruyor. Hala neden bu düşünülmüyor?” dedi. Bunun üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Havalimanı ile ilgili 2’nci pist veya yeni havalimanı ile ilgili çalışmalar sürdürülüyor. 2700 metre büyük uçaklar için engel. En az 3 bin metreye tamamlanması lazım. O da takip ettiğimiz projelerden bir tanesi.” dedi.

SERT KINAMA!
Trabzonspor’un TFF’yi FİFA’ya kurullarla ilgili şikâyeti sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir’in Trabzonspor’un lisansını iptal edeceği şeklindeki iddialar Ortahisar Belediye Meclisinde de gündem oldu. Konuyla ilgili Ortahisar Belediye Meclisi’nde söz alan CHP’li Üye Ömer Dayı, “TFF ‘sonucu ağır olur, lisansınızı iptal ederiz’ diye talihsiz bir beyanda bulundu. Kendilerini bu meclisten şiddetle kınadığımı, herkesin haddini bilmesini buradan dile getiriyorum.” dedi.

Bunun üzerine konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şunları söyledi: “Hepimizin hissiyatına tercüman olan sözdür. Buradan bu şehrin evladı olarak, Ortahisar Belediye Başkanı olarak Federasyon Başkanını şiddetle kınıyorum. Federasyon Başkanı olarak bu konuda uyarıda bulunacağına 2011’in 3 Temmuz sürecinde şike yapmış bir takımın yöneticisi olduğunu unutmamalıdır. Federasyon başkanı adaletten nasibini almamış o kişi, Trabzonspor’umuzu yereceğine 2011’de şike yapmış, kıyamete kadar şike unvanı ile anılacak Fenerbahçe kulübünün yöneticisi olduğunu unutmamalı. Önce orayı temizlesin.”

Editör: Haber Merkezi