BARİ BU KEZ FAYDA SAĞLASIN
Trabzon’un Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve özellikle Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği turizm merkezi Sera Gölü’nün sürekli temiz kalması ve kirlenmemesi için proje hazırlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından gölde son 5 yılda dönem dönem temizlik çalışmaları yapılmış ve göl geçici olarak eski haline döndürülmüştü. Son olarak 2019 yılında yapılan ve yaklaşık 4,5 ay süren temizlik çalışmaları sonrası göl tabanından 180 bin metreküp malzeme çıkartılmıştı. Göl temizleme çalışmalarının ardından çamurlu görüntüsünün aksine pırıl pırıl bir görünüme kavuşturulmuştu.

Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen göl yaklaşık 25 mahallenin kanalizasyonunu taşıyan derelerin aktığı kirlilik nedeniyle yeniden kirlenmişti. Şimdi bölgede yeniden proje hayata geçirilecek. Bari bu kez yapılacak çalışma fayda sağlasın da, “Sera Gölü için proje hazırlandı”, “Sera Gölü artık kirlenmeyecek” haberleri ve paylaşımları artık son bulsun. Yoksa bu açıklama ve haberlerin de artık bir inandırıcılığı kalmayacak. Her ilkbaharda aynı nakaratları duymak insanları yormaya başladı. Altını çizelim dedik.

DİKKAT ÇEKEN PROJELER
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Pala şehirde dikkat çeken projeleri hayata geçirmek için mesai harcamaya devam ediyor. Zaten; Pala şehirde federasyoncu kişiliği ile de rüştünü ispat etmiş bir isim. Binlerce öğrencinin öğretmenliğini yapmış ve sadece Trabzon’da değil Türkiye’nin birçok noktasında başarılı işlere imza atan isimlerin eğitim hayatına dokunmuş bir kişilik. Şimdi de bu deneyimini Büyükşehir Belediyesi’ne yansıtıyor. Pala’nın Büyükşehir eli ile önümüzdeki günlerde yeni projelerle dikkat çekeceğini duyduk. Şimdiden kendisine başarılar diliyoruz.

KUVVETLİ DE TARTIŞMAYA KATILDI
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet türbesindeki görüntüleri üzerinden süren tartışmalara katıldı. Kuvvetli yaptığı açıklamada, “Süleyman Şah Türbesini koruyamayıp vatan toprağını terk eden ve PYD gözetimindeki türbeyi kaçıranlar; Ekrem İmamoğlu Türbeye yaklaşırken, elleri arkasında bağlı olmasını gerekçe göstererek soruşturma başlatmış. Beyin dumura uğrayınca izan da kaybolur.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKÇILAR ÇOK YORULDU
Koronavirüs pandemisi ile mücadelede sağlıkçıların ne kadar sıkıntı yaşadığını anlatmaya gerek yok. Sağlıkçılara ne kadar teşekkür etsek az. Şimdi bu vefalı çalışmalara bir örnek vereceğiz. Bu ifadeleri köşe yazarımız Dr. Hasan Akyüz sosyal medya hesabından paylaştı, biz de okuyucularımızın görmesini istedik. Akyüz diyor ki: “Kovid (+) hastamızın sezaryen öncesi hazırlığımız ve ameliyat sonrası durum. Bütün sağlıkçılar çok yoruldu, haberiniz olsun.” Başta da dediğimiz gibi sağlıkçılarımıza ne kadar teşekkür etsek az.

Editör: Haber Merkezi