GÖNÜLLERİ KAZANMIŞ
Geçtiğimiz Cuma günü Ordu Valisi Tuncay Sonel’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdik. Gördük ki Vali Sonel Ordu’da çok seviliyor. Hangi sokağa girsek, hangi çay ocağında sohbet etsek, hangi spor kulübünü ziyaret etsek herkes Vali Sonel’den övgü ile bahsetti. Belki, Sonel Ordu’da daha göreve yeni başladı ama gönülleri erkenden kazanmış. Sonel’e tekrar görevinde başarılar diliyoruz.

TEŞEKKÜRLER ORDU
Dedik ya, geçen Cuma yayın kadromuz Ordu’daydı. Ordu Temsilcimiz Osman Çakmak ile şehrin nabzını tuttuk. Gazetemize olan ilgi ve temsilcimize olan sevgi göğsümüzü kabarttı. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bölgeden özel ve güncel haberlerle Ordulu vatandaşlarımızın gönlünde yer etmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Aynı zamanda da gazetemize ilgilerinden dolayı Ordululara teşekkür ediyoruz.

BAHÇEYE GEL
Fındık sektörü ile ilgili kuruluşların ortaklaşa hazırladığı, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği (KFMİB) tarafından, üreticilerin bahçeye daha fazla girmeleri ve ilgili göstermeleri amacıyla desteklenip organize edilen Bahçeye Gel Kampanyası sürüyor. Bu bağlamda Ağustos ayının ortalarına doğru başlayacak hasat işlemine kadar devam edecek kampanya kapsamında kırsal kesimdeki üreticilerce yönelik olarak hazırlanan TRT Trabzon Radyosu’nca Köşe Bucak Karadeniz Programı içinde her haftanın Pazartesi günü yayınlanan bölümüne bugün Samsun’da bulunan Karadeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nün müdürü Doç. Dr. Kibar Ak canlı bağlantı ile konuk olacak.

KISA SÜREÇTE HAYAT BULSUN
Ortahisar Belediyesi’nin tasarımını tamamladığı “Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terasları Projesi” onay aşamasında. Trabzon şehir merkezinin en hâkim noktasında bulunan Boztepe’nin sit alanı olması ve alanda bulunan tarihi yapılardan dolayı Seyir Terası Projesi’ni onaylanması için Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiklerini dile getiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, onay sürecinin tamamlanmasından sonra projeyi ihaleye çıkaracaklarını söyledi. Proje gerçekten güzel ve takdirlik. Umarız kısa süreçte bu proje Trabzon’da hayat bulur da Kanuni Bulvarı’nın bağlantısı ile zarar verilen Boztepe’den az da olsa özür dilenmiş olur.

İYİ PARTİ’DEKİ YARIŞ
İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için mevcut başkan Erdal Uzun ve Veysel Kurtoğlu yarışacak. Bu hafta sonu gerçekleşecek kongre öncesinde iki aday da delege üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şunu gözlemledik ki Genel Merkez de kongre öncesi çalışmalardan an be an haberdar. Bakalım kazanan kim olacak. Kazanan belli olduktan sonra da ne gibi gelişmeler yaşanacak.

ACABA NE ANLATILACAK?
Pazarkapı’da yapımı devam eden cami inşaatında yarın bilgilendirme buluşması gerçekleştirilecek. Basınla birlikte cami inşaatı gezilip çalışmalar ile ilgili bilgi sunumu yapılacak. Bu buluşmanın ev sahipliğini üstlenecek olanlar tam üç haftadır hazırlık halinde. Cidden biz de bu hazırlığın ardından ne anlatılacak merak halindeyiz.

Editör: Haber Merkezi