DUYARLI OLALIM!
Koronavirüsle mücadelede aşılamalar Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada devam ediyor. İki doz aşı olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanları 1 Temmuz'dan itibaren üçüncü doz aşı randevularını alarak aşılarını olmaya başladı. 4 Temmuz tarihli koronavirüs tablosuna göre, Türkiye'de 24 saat içinde 216 bin 252 test yapılırken 4 bin 418 yeni vaka tespit edildi. 50 kişi ise hayatını kaybetti. Trabzon’da ise düne kadar toplam 592 bin 873 doz koronavirüs aşısı uygulandı.

Uygulanan aşıların 378 bin 367’si birinci doz, 197 bin 201’i ise ikinci doz olarak hesaplandı. Doğu Karadeniz’in diğer illerinde ise aşılama tablosu şu şekilde: Ordu’da 605 bin 585 doz, Rize’de 250 bin 734 doz, Artvin’de 137 bin 318 doz, Bayburt’ta 42 bin 851 doz, Giresun’da 374 bin 963 doz, Gümüşhane’de 73 bin 893 doz Kovid-19 aşısı yapıldı. Türkiye genelinde ise toplam 53 milyon 133 bin 916 doz koronavirüs aşısı uygulandı. Tüm vatandaşlarımızı aşı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

OYMAN MAHALLE MAHALLE GEZİYOR
CHP Ortahisar teşkilatı saha çalışmalarına devam ediyor. İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve ekibi mahalle gezileri yaparak muhtarlarla bir araya gelip görüş alış verişinde bulunuyor. Oyman ve ekibinin adresi bu kez Çilekli Mahallesi oldu ve Muhtar Talat Yiğit ile görüşme gerçekleştirildi. Oyman, Yiğit’ten mahalle hakkında bilgi alıp, sıkıntıları dinledi.

ESNAF DA KOKUDAN DERTLİ
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Beşirli’de meydana gelen kötü kokunun tamamının giderildiğini dile getirmişti. Aynı toplantıda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, ise, kokunun tamamen gitmediğini, bu konuda şikâyet aldığını dile getirmişti.

Konu ile ilgili Beşirli Mahallesi esnafı kötü koku ile ilgili tepkilerini dile getirdi. Esnaflar, koku sorununun çözülmediğini halen böyle bir durumun aktif olarak yaşandığını dile getirerek, bunun yanında son günlerde ciddi şekilde sineklerden, yolların yapımının tamamlanmaması nedeniyle tozdan fazlasıyla etkilendiklerini belirtti. Umarız bu sıkıntı kısa sürede giderilir.

AYVAZOĞLU MAÇKA’DA
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Trabzon’da vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Ayvazoğlu bu kapsamda dün de Maçka’da ziyaretler gerçekleştirdi. Ayvazoğlu Maçka ziyareti ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bugün günlerden Maçka. Güne teşkilatımızın elinden aldığımız çiçeklerimiz, Yaşar amcamızın ikram ettiği çayımız ve esnafımızın hoş sohbeti ve milletimizin güler yüzü ile başladık.” Milletvekillerinin sahada geziyor olması vatandaşın da takdirini kazanıyor.

Editör: Haber Merkezi