MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI YAPILDI

TTSO-Şinik (Akçaabat) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet toplantısı Trabzon Valiliği'nde gerçekleştirildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, başkanlığında yapılan toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Osman Çelikkol, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda adına müteşebbis heyette bulunan meclis üyeleri Önder Reis ve Okan Öztürk ile diğer ilgililer katıldı. Müteşebbis Heyet toplantısında Şinik OSB ile ilgili konular değerlendirildi. Umarız bu tarz toplantılardan şehrimize fayda sağlayacak sonuçlar çıkar.

BU ÇİRKİNLİK GİDERİLMELİ

Trabzon Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Ortahisar İlçesi Beşirli Kavşağına konulan Baz İstasyonu için “Hilkat Garibesi” benzetmesi yaptı. Şehrin girişinde baz istasyonunun olmaması gerektiğini ifade eden Söğüt, “İlçemizin muhtelif yerlerinde zaman zaman konulan, insan sağlına tartışma konusu olan baz istasyonları var. Beşirli döner kavşağının kenarına, Ali Osman Ulusoy anıtının yanına 10 - 15 metre civarında devasa baz istasyonu konuldu.  Hilkat Garibesi bizi karşılıyor. Yapanlar dışını bordo-mavi yaparak çevresine de yeşillik koyarak kamufle etmeye çalışmış ama bence hiç olmamış. Şehir girişlerinde anıt olur, söz olur, o bölgeye tanıtıcı materyal olur. O baz istasyonu olmaz. Kent Estetiği Komisyonu bu imalatı görmüş müdür? Görmüşse nasıl izin vermiştir? Bu çirkinliğin en kısa sürede giderilmesini istiyorum.” dedi. Bakalım Söğüt’ün bu açıklamalarına ne cevap gelecek.

YÖS GERÇEKLEŞTİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından uygulanan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. KTÜ’den yapılan açıklamada, “Türkiye’de Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Trabzon ve Van’dan sınava katılım gösteren 4 bin 369 adayın yanı sıra, dünya çapında Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, İran, Kamerun, Kırgızistan, Kongo Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan ve Sudan’dan sınava katılım gösteren 1196 uluslararası öğrencinin de katılımıyla toplamda 5 bin 565 adaya sınav uygulaması gerçekleştirildi. Farklı coğrafyalardan katılım gösteren uluslararası öğrenciler için altı dilde hazırlanan KTÜYÖS uygulama organizasyonu için Karadeniz Teknik Üniversitesi personelinden kurum içi 114 ve kurum dışı 943 kişinin katılımıyla toplamda 1057 kişi görev aldı. Türkiye’de 40 üniversite tarafından uluslararası öğrenci alımında kabul edilen KTÜYÖS uygulamasının yanı sıra görevli personel, yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde bulunan üniversiteler, büyükelçilik ve konsolosluklar, resmi kurumlar, vakıflar ve dernekler ile ikili ilişkiler ve iş birliklerini geliştirmeye yönelik çalışmalarda bulundu.” ifadelerine yer verildi.  

Editör: Haber Merkezi