KTÜ’DE 58. GURUR YILI
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yeni dönem açılış töreni dün yapıldı. Açılış törenine KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın yanı sıra öğretim görevlileri de katıldı. Bu yıl 58. açılış yılını kutlayan KTÜ’deki tören dün sabah 10:30’da KTÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı önünde yapıldı. Rektör Çuvalcı ve öğretim görevlilerin katıldığı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Programda KTÜ Rektörü Çuvalcı anıta çelenk koydu.

MECLİS’TE GÜNDEM NİKAH PARASI
Ortahisar Belediyesi 2021 Yılı Gelir Tarifesi, dün Ortahisar Belediye Meclisi’nde müzakere edildi. Ortahisar Belediyesi’nin gelir kalemlerinin büyük bir kısmına koronavirüs pandemisi nedeniyle artış yapılmadı. Zam yapılan maddelerde ise ortalama olarak yüzde 10 olarak ifade edildi. Gelir tarifesi müzakere edilirken söz alan İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, koronavirüs pandemisi nedeniyle nikah yapacak çiftlerden para alınmamasını talep etti.

Çakıroğlu, “Nikah bölümüyle ilgili bir öneride bulunmak istiyorum. 450’ydi, alınan rakam. Ona da küçük bir artış yapılmış. Pandemi döneminde düğün salonları ve insanımızın durumu ortada, gelirler ortada. En azından bu yeni evlilere biz Ortahisar Belediyesi olarak, hem insanımızın tamamına bu nikah konusunda bizim düğün hediyemiz olsun. Bunlardan ücret almayalım” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, gelir tarifesinden maddenin çıkarılamayacağına dikkat çekti. Zam yapılmaması önerisini dile getiren Başkan Genç’e, bu kez Çakıroğlu, “10 lira koyalım” dedi. Bunun üzerine Başkan Genç, “10 lira koyarsak önümüzdeki sene yüzde kaç bin zam yapacağız?” diye sordu.

Bunun üzerine CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Ben aranızı bulmak için söz aldım. Hakem heyeti olarak bir kere gelir tarifesi sıfırlanmaz. Geçmişte ki 400 lirayı sıfırlayamayız. 31 Aralık’a kadar pandemi süreci nedeniyle yapılacak bu merasimlerden yüzde 50 indirim sağlanabilir. Ama sıfırlanmaz. Davut beyin önerisiyle burada mecbur kalıp nikah kıyanlara Belediye Meclisi ve Ortahisar Belediyesi olarak çiftlere hediye verelim” önerisini sundu.

Ancak Gelir tarifesinin 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe gireceği fark edilince bu kez Başkan Ahmet Metin Genç, gelir tarifesinin pandemi nedeniyle 2021 yılında indirim uygulanacağını ifade etti. Başkan Genç, “2020 yılının nikah salon ücretlerine zam yapmıyoruz, 2021 yılında aynı uyguluyoruz. Ama pandemi nedeniyle 2021 yılında da yüzde 50 oranında yıl sonuna kadar uygulayalım” diye konuştu.

KANGREN SORUNLAR ÇÖZÜLEMİYOR
Eğitim Sen Şube Başkanı Engin Nur öğretmenlerin haklarının ödenmediğini belirtti. Nur yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Haklarımız, geleceğimiz ve öğrencilerimiz için mücadele günüdür. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO ve ILO tarafından 1994 yılında Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edilmesinden bu yana 5 Ekim, her yıl tüm ülkelerde “Dünya Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Verilen tüm görevleri özveriyle yürüten öğretmenlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Ancak haklarını ödemek için de bir çabanın olmadığını üzülerek görüyoruz. Yıllardır kangren olmuş sorunlar hala çözüm bekliyor.”

O HASTANELERDE DE ARTIK YAPILACAK
Trabzon'dan yurt dışına çıkışların artması ve yaşanan yoğunluk nedeniyle korona virüs testleri konusunda İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada testlerin havaalanı dışında yapılabileceği hastanelerin isimleri listeledi. İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde: “Covid-19 Hakkında Yurt Dışına Çıkacak Olanlara Bilgilendirme: Daha öncesinde yurtdışı çıkışlar için sadece havaalanında alınması planlanan numunelerde, yaşanılan yoğunluk nedeniyle bundan böyle, Özel İmperial Hastanesi, Medical Park Karadeniz, Özel 7M Hastanesi, Of, Sürmene, Araklı, Fatih, Akçaabat ve Vakfıkebir Devlet Hastanelerimizde de numune almaya devam edilecektir.”

Editör: Haber Merkezi