AKÇAABATLILAR VAKFI YENİLENDİ
Akçaabatlılar Vakfı hizmet binasında geniş kapsamlı bir tadilat gerçekleştirdi. Vakıf binasının tamamen yenilenmesi ve genişletilmesi üyeler tarafından mutlulukla karşılandı. Vakıf Başkanı Yaşar Erbaşaran’ın özverili çalışmaları sonucunda yenilenen vakıf hizmet binası yeni yüzüne kavuştu.

Erbaşaran, “Akçaabatlılar Vakfı Yönetim Kurulu olarak vakıf binamızın gerek üyelerimiz için gerekse gelen konuklarımızı ağırlamamız için uygun donanıma sahip değildi. Yönetim olarak istişarelerimizin ardından binamızın böylesine bir değişimle daha verimli, daha da elit bir hal almasını amaçlayarak, binamızı yeniledik. Vakıf olarak bu değişimin üyelerimize ve bizlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Erbaşaran ve yönetiminin, tadilatı biten vakıf binasında başarılı işlere imza atmalarını temenni ediyoruz.

KTÜ’DEN DE BEKLİYORUZ
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), araştırma ve aday üniversitelerin performans değerlendirmesini açıkladı. Yapılan sıralamaya göre en başarılı araştırma üniversitesi ODTÜ oldu. ODTÜ'yü, İTÜ ve Boğaziçi izledi. Karadeniz Teknik Üniversitesi ise sıralamaya giremedi. YÖK Başkanı Yekta Saraç sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Çalışmanın tamamlandığını ve sıralamaların belirlendiğini ifade eden Saraç, “Yükseköğretim Kurulu olarak performansını yükseltmek için çalışan bütün üniversitelerimizi kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz” dedi. KTÜ’den de bu sıralamaya girecek başarı göstermesini bekliyoruz.

BU SIKINTI BİTSE ARTIK
Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, açıklamalarda bulundu. Korona virüsün mutasyona uğradığını ve her hastada farklı belirtiler ortaya çıkabileceğini belirten Özlü, korona virüsün yeni etkilerini ve İstanbul'da artan vakaların nedenlerini sıraladı. Özellikle kapalı alanlarda çalışanlara korona virüse karşı uyarılarda bulunan Özlü, normale dönüşün ne zaman olacağına dair tahminlerini açıkladı.

Herkesin merak ettiği normale dönüşün ne zaman olacağı konusunda tahminlerini belirten Özlü, aşı çalışmalarının etkisine vurgu yaparak, “Normale dönüş ne zaman olur bunu kesin olarak bilemiyoruz ancak önümüzdeki yıl pandeminin tümüyle sonlanmayacağını tahmin ediyorum. Yapılacak aşıların salgını durdurması için toplumun yüzde altmışını aşılamamız gerekiyor. Bu da uzun bir süre. Kurallara dikkat edilirse, aşılar özellikle risk grubuna zamanında yapılırsa önümüzdeki yaz normale dönüş konusunda daha iyi olacaktır diye tahmin ediyorum” dedi. Bir an önce bu sıkıntının bitmesini diliyoruz.

İNANCIMIZ TAM
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasında İl Müdürü Kasım Tiryaki’yi ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

TESOB Başkanvekili Mustafa Özcelep ve Genel Sekreter Ömer Kayıkçıoğlu ile Trabzon Ticaret İl Müdürü Kasım Tiryaki’yi ziyaret eden Başkan Kara, “Ticaret İl Müdürlüğümüz uzun yıllar Trabzon Kredi ve Kefalet Kooperatifi çatısı altında hizmet verdi. Şimdi Trabzon Ticaret Borsası hizmet binasına taşındılar. Yeni binanızda da başarılı çalışmalarınızı sürdüreceğinize inancımız tamdır” dedi.

İl Müdürü Kasım Tiryaki de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Kara’ya teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi