ARKASINI BIRAKMAYALIM
Trabzon’da Çilekli Mahallesi’nde mülkiyeti Ortahisar Belediyesi’ne ait olan arazi Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredildi. Arazinin bedelsiz olarak devri konulu madde dün Ortahisar Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldükten sonra Ortahisar Belediye Meclisi’ne geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin arazinin devrini, bölgenin mezarlık alanı olması ve bakım-onarım yapılması için istediği kaydedildi.

Madde, Ortahisar Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Sülüklü Mezarlığı’nda, Bostancı Mezarlığı’nda, Bahçecik’te belediye personeli tarafından işler yapılıyordu. İlçelerden de bazı şikayetler ve istekler geliyor. Bakım ve onarımlar maalesef yapılmıyor. Ben bunu yüz yüze Daire Başkanı ile görüştüm. Verdik diye arkasını bırakmayalım. Bizde Ortahisar Belediyesi olarak bu tip şeyleri takip edelim. Gerekirse Ortahisar Belediyesi olarak biz de müdahale edelim.” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Bu tür hizmetlerin tamamının ilçe belediyesine ait olması lazım. İnşallah yasal düzenleme çıkarsa, Büyükşehir Belediyesinin bu tür işlerle uğraşmamalı lazım. Bizde Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı ile paylaşalım.” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Mehmet Karaoğlu da, “Şikayetler sadece Akçaabat ilçemizde olmuştu. Bize de ulaşmıştı. Bunu giderdik, şu an problem yok. Sadece Akçaabat’ta sıkıntı vardı, onu konuştuk çözdük. Ancak yine soracağım.” dedi. Karaoğlu, son olarak Mezarlıklar Daire Başkanlığının belediyede en az şikayet konusu alan kurumlardan biri olduğunu söyledi. Bizce de Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı görevini layıkı ile yapıyor.

KÖPRÜBAŞI’NA TOKİ ELİ DEĞECEK
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Köprübaşı’nda 90 daireden oluşan TOKİ Konutları inşa edileceğini açıkladı. Cora, “TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığı Uzmanı Orhan Mercan Bey ve Emlak Dairesi Başkanlığı Uzmanı Hüseyin Almalı Bey ile yapacağımız konutlar için yer tespit çalışmaları gerçekleştirdik. Daha yaşanabilir Köprübaşı için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi. Köprübaşı’na TOKİ konutları hayırlı olsun diyoruz.

FINDIKÇI KAYGILI
Karadeniz Bölgesi’nin son yılların en sıcak kışını geçirmesi ve fındık dikim alanlarına şuana kadar hiç kar yağmaması fındık üreticisini kaygılandırıyor. Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, fındığın olabilmesi için üşümesi gerektiğini belirterek hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kaygılı günler geçirdiklerini söyledi.

Abdullah Şahin, Karadeniz Bölgesi’nin karsız bir kış mevsimi geçirdiğini hatırlatarak, “Yörede Aralık ayından sonra ocak ayının ilk haftasında da beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Havaların mevsim normallerinin üzerinde geçmesi üzerine fındık üreticisi tedirgin oldu. Çünkü fındık hava şartları böyle gitmesi halinde erken açacaktır ki şubat ve mart ayında yağacak bir kar zirai don olması anlamına gelir. Bu nedenle fındık üreticisi sıcaklığın mevsim normallerine dönmesini ve kar yağışının bir an önce gerçekleşmesini bekliyor.

Fındık iklime çok bağlı bir üründür. Don oldu mu yanar, aşırı sıcak oldu mu gene yanar olmaz. İklim değişiyor. Bu mevsimde fındığın en çok ihtiyacı olan kar yağışıdır ama sanki bahar mevsimi yaşanıyor. Bu da fındık üreticilerini tedirgin ediyor. Fındıktan iyi ve verimli bir ürün için üşümesi şart. Ama Karadeniz’de özellikle de Ordu-Giresun- Trabzon bölgesinde bu sene kış kurak geçiyor. Kar yok ama biz kar yağmasını bekliyoruz.” dedi. Umarız üreticin isteği gerçekleşir de bölgenin ekonomik bir kaybı olmaz.

İYİ PARTİ’DE DİSİPLİN SÜRECİ
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Davut Çakıroğlu, Ortahisar İlçe Başkanlığı’nın talebi ile İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Çakıroğlu’na disipline sevk edildiğine dair tebligat da gitti. Çakıroğlu’nun yazılı savunma yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Bir diğer tartışma konusu da Çakıroğlu’na sosyal medya hesabından ağır eleştirilerde bulunan İl Başkan Yardımcısı Engin Çakıroğlu’nun Disiplin Kurulu’na verilip verilmeyeceği oldu. Bakalım İYİ Parti’de disiplin süreci nasıl işleyecek.

Editör: Haber Merkezi