KİRALARDA İNDİRİM
Ortahisar Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları dün devam etti. Gündem dışı olarak Meclis’e gelen belediyeye kira ödeyen ancak pandemi döneminde faaliyetleri azaltılan işletmelerin 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayları ödemelerinin yüzde 50 indirimli olarak alınması yönündeki madde görüşüldü.

Konu ile ilgili olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin, “6 ay yapalım demiştim. Zorluoğlu 4 ay yapalım demişti ve 4 ay yapılmıştı. 4 ay olarak burada da yapalım.” dedi. Madde Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarının ödemelerinin yüzde 50 indirimli alınması olarak oybirliği ile kabul edildi.

KTÜ PERSONEL ALACAK
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesine 20 sözleşmeli personel alınacak. KTÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Farabi Hastanesi Başhekimliğinde görevlendirilmek üzere 17 hemşire, 1 sağlık teknikeri, 2 röntgen teknisyeni olmak üzere toplam 20 personel alınacak.

Belirtilen unvanlarda, yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın, Ortaöğretim 2020 KPSS (B) grubu sınavı (KPSSP94), Ön lisans 2020 KPSS (B) grubu sınavı (KPSS93), Lisans 2020 KPSS (B) grubu sınavı (KPSSP3) ile puan türü esas alınarak sıralamayla alım yapılacak. Açıklamada, 4/B sözleşmeli personel alımına ilişkin başvuruların 19 Nisan 2021 tarihine kadar “online.ktu.edu.tr” internet adresinden yapılabileceği kaydedildi.

RESTORE HAZİRAN’DA TAMAM
Trabzon'da restorasyona alınan tarihi vilayet binası, yaklaşık 35 yıl sonra yeniden aslına uygun olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Ortahisar ilçesinde 1857 yılında ahşap olarak inşa edilen vilayet binası, 1862'de zemin katında bulunan “Borçlular Hapishanesi” nde çıkan yangında zarar gördü. Cumhuriyet dönemine kadar birçok kez onarılan tarihi bina, yeniden kullanılmaya başlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Eylül 1924 yılında Trabzon'u ziyareti sırasında yıkılıp yeniden yapılması talimatını vermesinin ardından bina 1933 yılında yeniden inşa edilerek hizmete açıldı. Uzun süredir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak kullanılan vilayet binası, Trabzon Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 11 milyon 624 bin 141 lira sözleşme bedeliyle 25 Ocak'ta restorasyona alındı. Çalışmaların 2022 yılında haziran ayında tamamlanması bekleniyor.

BEŞİKDÜZÜ ÇIKARMASI
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yoğun bir çalışma içerisinde bulunan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon ziyaretlerinde de oldukça yoğun çalışıyor. Dün Trabzon’a gelen Milletvekili Cora, Beşikdüzü’ne adeta çıkarma yaptı. Beraberinde AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu üyesi Ali Zeytin ve AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören ile Beşikdüzü Organize Sanayi’ni (OSB) ziyaret eden Vekil Cora, burada Akana Deniz Teknolojileri ve Olgun Klima firmalarının çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Firmaların taleplerini de dinleyen Milletvekili Cora, ardından Sahil Tahkimat Alanı, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurt Binası ve Gençlik Merkezi’nin son durumu ile ilgili İlçe Başkanı Ahmet Gören’den bilgi aldı.

Sahil Tahkimat Alanının yüzde 70’inin tamamlandığını ifade eden Milletvekili Cora, “200 dönümlük bir alanda yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor. En kısa süre içerisinde buranın çalışması tamamlanacaktır. Alanla ilgili henüz planlanmış bir proje yok ancak Beşikdüzülü hemşerilerimizin aileleri ile hoş vakit geçirebilecekleri, gerektiğinde de spor yapabilecekleri spor temalı bir millet bahçesi yapılabilir.” ifadelerini kullandı. KYK Yurt Binası ile ilgili de konuşan Cora, “500 öğrencimize hizmet verecek olan KYK Yurt Binası en modern şekliyle tamamlandı. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi