YENİ İSTİFALAR GELİR Mİ?
Yomra Belediye Meclisi’nde alınan arazi satışı yetkisinin ardından ilçede hareketli günler yaşanıyor. AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur istifasını Trabzon İl Başkanlığı’na sundu. Adanur'un istifasından sonra ilçe başkanlığına kimin atanacağı ile ilgili olarak AK Parti Genel Merkezi'nden yöneticiler bölgeye gelip karar verecek. İlçe Başkanlığı’na yeni bir atama yapılıncaya kadar Salih Yavuz'un vekâlet edeceği belirtildi. Bakalım Yomra’da başka istifalar da gelir mi, geleceği öne sürülüyor.

ANAYASAL GÖREVDİR
Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Yomra’da Belediye Meclisi’nde yaşanan durum ile ilgili açıklamalarda bulundu. Velioğlu bakın ne dedi: “Belediye Meclislerinde partiler kendi içlerinde Grup Kararı alabilir. Ancak bu kararlar uyulması mecburi mutlak kararlar değil, oy kullanma hakkının sahibi meclis üyeleri için tavsiye niteliğindeki kararlardır. Belediye Meclis üyelerinin, alınacak kararlarda verecekleri oylarını bireysel düşünceleri ve özgür iradeleri ile vermeleri Anayasal görevleridir.

Şehri için özgür iradesiyle, doğruluğuna inandığı oyu veren Belediye Meclis Üyesini tebrik ediyor ve bu tavrının tüm meclis üyelerine de örnek teşkil etmesini diliyorum. Bu örnek davranışın diğer meclis üyelerine korku salmak için cezalandırılması gerektiğini söyleyenleri de Türk demokrasisinin ve milletimizin vicdanına havale ediyorum.” Velioğlu’nun açıklamaları bakalım siyaset arenasında nasıl yankı bulacak.

O SÖZLERİN TAKİPÇİSİYİZ
Trabzon’da belediyecilik tarihinin en büyük altyapı projelerinden biri hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir ekipleri yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu, telekomünikasyon ve doğal gaz çalışmaları sırasında oluşan çukurların kapatılması ve tozlanmanın önüne geçmek için geçici asfaltlama ve betonlama uygulaması gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, projenin son durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Test sürecinin ardından Kahramanmaraş Caddesi’nin yeniden kalıcı taşla kaplanacağını belirten Başkan Zorluoğlu, “Kahramanmaraş Caddesi’nde toz ve çamurun önlenmesi için ince tabaka, geçici asfalt kaplama çalışması yaptık. Kalıcı kaplama orijinal taş olacak. Kimse merak etmesin.” şeklinde konuştu. Başkan Zorluoğlu’nun bu sözlerinin takipçisiyiz. Biz de Kahramanmaraş Caddesi’nde kalıcı kaplamanın şehirle bütünleşmiş olan orijinal taştan yana olması taraftarıyız.

KAYNAŞMA SAHAYA YANSIYACAK MI?
Deva Partisi Trabzon İl ve ilçe yöneticileri kahvaltıda bir araya geldi. Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, “İl Başkanlığımızın organize ettiği, yasaklar sonrası ilk kahvaltılı istişare toplantımızı gerçekleştirdik. Trabzon İl yönetimlerinde görev alan 100’e yakın yöneticimiz ile gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarda hem kahvaltı, hem sohbet aynı zamanda da gelecekte yapmayı planladığımız projelerle ilgili olarak bilgi alışverişi sağladık. Yasaklar sonrası teşkilatımızın kaynaşması ve gelecek planlarımızın hep birlikte gözden geçirilmesi adına çok yararlı bir toplantı oldu.” dedi. Bu kaynaşma Trabzon’da sahaya da yansıyacak mı, onu da zaman gösterecek.

ÇOK ŞÜKÜR LİSTEDEN ÇIKTIK
Trabzon’dan Almanya’da 3 noktaya direkt, 11 noktaya ise aktarmalı karantinasız uçuşlar başladı. Almanya’nın Türkiye’yi ‘çok yüksek riskli’ ülke statüsünden çıkarıp ‘riskli ülkeler’ listesine dâhil etmesiyle birlikte dünden itibaren bu ülkeye seyahat edecek yolcular, zorunlu karantina uygulamasından muaf tutulacaklar.

SunExpress, Trabzon’dan Almanya’nın 3 şehrine direkt uçuş imkânı sunuyor. Bu şehirler Düsseldorf, Frankfurt ve Stuttgart. Türkiye ile Almanya arasında seyahat edecek yolcular için her iki ülkeye girişte PCR veya hızlı antijen testi sonuçlarından birini veya aşı sertifikası ya da Covid-19 hastalığının son 6 ay içinde geçirildiğine dair resmi otoritelerce düzenlenen belgeyi ibraz etme zorunluluğu bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi