FATMA ANNE AĞLATTI

Trabzon Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün annesi Fatma Üstü hayatını kaybetti. Üstün’ün cenaze namazının, bugün öğlen namazının ardından Sürmene Zarha Cami’nde kılınacağı belirtildi. Anne Üstün’e Allah’tan rahmet geride kalan ailesine başsağlığı diliyoruz.

***

BU UYARI DİKKATE ALINMALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Trabzon'da vaka sayılarının artış gösterdiğini açıkladı. Trabzon 21-27 Ağustos arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artış gösteren 10 il arasında yer aldı. AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta vatandaşları aşı konusunda uyardı. Muhammet Balta salgın karşısında en güvenli ve en etkili mücadelenin aşı olduğunu belirtti ve, “Trabzon’umuzda (21-27 Ağustos) vaka sayılarında ciddi artış yaşamaktayız. Salgın karşısında en güvenli ve en etkili mücadele gücümüz aşıdır. Tüm hemşerilerimi bir an evvel aşılarını olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. Balta’nın bu uyarısı dikkate alınmalı.

***

OKULLAR AÇILDI TRAFİK KİLİTLENDİ

Trabzon’da okulların açıldığı ilk gün, resmen trafik çilesi yaşandı. Özellikle Yavuz Selim Bulvarı’nı kullanarak işe gitmek isteyen veya çocuklarını okullarına bırakmak isteyen aileler, yaşanan trafik çilesi nedeniyle bir hayli zor anlar yaşadı. Öyle ki Trabzon’da bazı noktalarda, normalde 15 dakikada gidilecek yer 1 saatte ancak gidilirken, zaman zaman vatandaşların da sinirleri gerildi. Trabzon’da yaşanan bu trafik yoğunluğuna özellikle velilerin çocuklarını ilk gün kendi özel araçlarıyla okula bırakmak istemelerinden kaynaklı olduğu kaydedildi. Birçok okulun önünde bu nedenle araç trafiği oluştuğu ve bu durumunda ana yollara yansıdığı kaydedildi. Özellikle bir çok okulun Yavuzselim Bulvarı istikametinde olması trafiğin de çoğunlukla burada sıkışmasına neden olduğu belirtildi. Önümüzdeki günlerde servislerin de devreye girmesiyle birlikte Trabzon’da trafik yoğunluğunun eskiye dönmesi bekleniyor.

***

KAYGI DUYULDUĞU GERÇEK

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle açıklamalarda bulundu. Kuru şunları dile getirdi: “Covıt-19 pandeminin ortaya koyduğu tahribatlardan biriside eğitim ve öğretimde olmuştur. Velilerin ve öğretmenlerin de kaygı duyulduğu dönemden geçildiği bir gerçektir. O halde yapılması gerekenlerin yapılması önemli olacaktır. Okul Müdürlerinin eğitim-öğretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesinde yapacakları vardır. Öğretmenlere Likert-tipi tek boyutlu bir ölçek geliştirilmiştir ve bu örnekten kısaca bahsetmek istiyorum. Geliştirilen bu ölçek İlköğretim okullarında görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerin saygınlığını belirlemedeki rolünü öğrenmek amacıyla üç farklı okulda birinci ve ikinci kademede görev yapan öğretmenlerin görüşü alınarak yapılmıştır. Konular; Okul yöneticisi, öğretmen, saygınlık, motivasyon. Okul yöneticileri içinde bulunduğumuz bu hassas dönem içinde değişimler yaşamalıdır. Görev ortamı sağlıklı ve bilgi toplumuna doğru yönelmelidir. Yönetimde önderlik biçimlerini ve yönetsel faaliyetlerini de değiştirmelidir. Öğretmen bir mesleği yapmakla görevlendirilmiş olduğundan mesleki saygınlığını hissetme ihtiyacı duymalıdır. Okul Müdürleri, Öğretmenlerden elde edilen okulların durumu ve bilgilerini hiçbir ihmalkârlığa mahal vermeden takip ve denetlemelidir. Okul Yöneticisi, öğretmen ve öğrenci bütünlüğü içinde sağlıklı bir yıl dönem diliyorum.” Biz de bir kez daha yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

***
 


 

Editör: Haber Merkezi