ANLAMLI ZİYARET
Düzve doğumlu olan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Düzceli misafirlerini ağırladı. Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu ve Başkan Yardımcısı Salih Şahin, Vali İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sohbet havasında geçerken ana gündem Düzce oldu. Koloğlu, “Misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

MECLİS’İ KİM YÖNETECEK TARTIŞMASI!
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları dün devam etti. Meclis’in hemen başında, meclisi kimin yöneteceği konusunda tartışma yaşandı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in Ankara’ya gitmesinden dolayı Meclis’i, AK Parti Meclis Üyesi Faruk Kanca yönetti. Ancak Meclis Başkan Vekili Nusret Onur’un salonda bulunmasından dolayı söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, usul yönünden duruma itiraz etti. Çakıroğlu, Meclis’i Meclis Başkan Vekili Nusret Onur’un yönetmesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine duruma açıklık getiren Kanca, “Akşam biz başkan ile görüştük. Bugün de değerlendirmesini yaptık. Başkanın olmadığı yerde Başkan Vekilinin yöneteceği şeklinde. Biz Nusret Beyle de görüştük. En son şekil itibariyle 5393’ün 40. Maddesine göre; Başkan Vekilinin yöneteceğine karar verildi. Son uygulama bu şekilde. Yoksa fark etmez. Nusret bey geçer ama esas o zaman yasal olmayacağı için bu uygulamayı yapmak istedik. Bizde o şekilde sorduk” dedi.

Bunun üzerine Çakıroğlu, “O zaman Meclis Başkan Vekili neden seçilir? Bizim bu soruya cevap bulmamız lazım. Belediye başkanı şehir dışında olduğu zaman makamını ve yetkiyi kullanan kişiyi görevlendiriyor vekaleten. O zaman mecliste Başkan Vekilini seçmeyi anlamsız hale getiriyor. Oraya da bakmanızı rica ediyorum” diye konuştu. Kanca ise, “Bizim en son incelediğimiz bu şekilde. Ahmet Başkan da aynı şekilde söyledi. Ancak biz de gelmezsek, o zaman Meclis Başkan Vekili yönetecek” dedi.

E-TİCARETTE DAHA FAZLA YER ALMALIYIZ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) toptan ve perakende hazır giyim sektörü temsilcilerinin bulunduğu 5. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Davut Bozkurt, sektörün talepleri ve çözüm önerilerini dile getirdi. TTSO Meclis Üyesi Davut Bozkurt, Covid-19 sürecinin dünyada ve ülkemiz ekonomisinde onarılması zaman alabilecek sıkıntılara ve durgunluğa yol açtığını belirterek, “Hazır giyim sektörü de salgın sürecinden en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Dünyadaki ilk iflas haberleri hazır giyimin perakende kanallarından geldi. Ülkemizde çok şükür şu ana kadar bir iflas haberi yok ancak bu süreci fırsat bilerek cadde ve AVM’lerdeki iş yapamayan mağazalarını kapatan markalar olduğunu biliyoruz” dedi.

Davut Bozkurt ayrıca, “Pandemi döneminde insanların evde kalma süreleri uzadığından böyle giderse de daha da uzayacağından dolayı, eticaret kanalına komitemizdeki Trabzon işverenleri olarak hızlı bir şekilde girmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu dönemden önce giren ve mesafe alan işyerlerimiz var. Mart 15’den bu yana e-ticaret hacminin ülkemizde ve dünyada çok hızlı arttığını görmekteyiz. Bu artış hızından hazır giyim de oldukça fazla pay almaktadır. Biz de Trabzon firmaları olarak bu kanallarda olmalıyız, yakın bir zamanda odamızın altyapısını kurduğu ve hizmetimize sunacağı pazar yeri kanalına mutlaka girmeliyiz. Bütün ilgili sektörlerin de girmelerine öncülük yapmalıyız. Yakın gelecekte e-ticaretin ticari hayatımızda kapsayacağı yerin büyüklüğünü hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi