HAFTA SONU SİYASET CANLI

Trabzon’da bu hafta sonu siyasî partiler oldukça faal. AK Parti, CHP ve MHP bu hafta sonu peşi sıra etkinlikler düzenliyor. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı 8 Aralık 2019 Pazar günü saat 11.00’de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı yapacak. CHP’de Ortahisar İlçe Başkanlığına aday olan Fatih Suat Oyman adaylığını duyuracak. Oyman, bugün saat 13.00’te CHP Ortahisar İlçe Başkanlığında adaylığını kamuoyuna duyuracak. MHP Trabzon İl Başkanlığı ise bugün 15.00’te bir restoranda katılım ve rozet takma töreni düzenleyecek. MHP’ye AK Parti ve İYİ Partiden katılımlar olacağı ileri sürülüyor.

***

BU, TARİHÎ BİR ADIMDIR

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Türkiye ile Libya arasındaki Akdeniz'deki deniz yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası hakkında konuştu. Cora, Türkiye ile Libya arasındaki Akdeniz’de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi'ni Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşerek kabul ettiklerini belirterek, bu anlaşma kapsamında Türkiye ile Libya'nın Akdeniz’in batısında yaklaşık 41 bin kilometrekarelik alanda söz sahibi olduğunu söyledi.

***

ERKAN’IN YERİNE UZUN ATANDI

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan’ın istifasıyla boşalan İlçe Başkanlığı görevine getirilen ismi açıkladı. Yeni başkan Sonnokta gazetesinin 30 Kasım’da yazdığı Erdal Uzun oldu. Kuvvetli “İYİ Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığı görevinden işlerinin yoğunluğu nedeni ile 28.11.2019 tarihinde istifa eden Dr. Muhammet Erkan’ın yerine il yöneticilerimizden Erdal Uzun atanmıştır.” dedi. Kuvvetli, Erkan’a da teşekkür eden açıklamalarda da bulunarak “Görevde olduğu süre boyunca her türlü zorluğa rağmen partimizin büyümesi için canla başla yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Sayın Dr. Muhammet Erkan ve yönetim kurulu üyelerine, bütün teşkilat mensupları adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra yönetimin dışında olsa bile Sayın Erkan'ın partimize vereceği katkıdan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

***

MUHTAR’A BİR DESTEK DE MHP’DEN

Yaylacık Mahallesi Muhtarı Hakan Karan’ın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yönelik protestosuna bir destek de MHP’li yöneticiden geldi. MHP Akçaabat İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Seis “Sayın Yaylacık Mahallesi Muhtarı Hakan Karan Beyefendi’yi gösterdiği duruştan ötürü kutluyorum. Kraldan fazla kralcı olanlar, duruşu olmayanlar anlamazlar. Muhtarımız Yaylacık Mahallesi’nin sesi olmuştur.” dedi. Hatırlanacağı üzere daha önce de AK Partiden milletvekili aday adayı olmuş Deniz Kuruçelik de Karan’a destek vermişti. MHP’den de böylesi bir desteğin gelmesi dikkat çekti.

***

KATİLİN İFADESİNDEKİ OTEL AYRINTISI

Ordu’daki cinayetin ardından katilin kan dondurucu ifadeleri İsmail Saymaz tarafından Hürriyet gazetesinde haberleştirildi. Gündeme bomba gibi düşen ifadelerde Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, çocuk dâhil olmak üzere birçok kişiyi öldürmek istediğini ancak yapamadığını soğukkanlılıkla anlatırken bir detay dikkatimizden kaçmadı. O detay da katilin kaldığı otelle ilgiliydi. Eğer o oteldeki görevli görevini yapsaydı Ceren kızımız belki bugün yaşıyor olacaktı. Katil, bir otele giderek görevliyi tehdit edip kimlik istememesini sağladıktan sonra orada kaldı. Eğer kaldığı gece görevli, polise haber verseydi her şey çok başka olabilirdi. Ancak yapmadı. O görevli bunu yapmayarak oteldekilerin de hayatını tehlikeye attı. Hukuk, bu sorumsuzluğu da hak ettiği şekilde cezalandırmalıdır!

***

Editör: Haber Merkezi