SOKAKTAKİ DOSTLAR UNUTULMADI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması süresince mesaisinin büyük bölümünü sahipsiz canlara ayırdı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamalarında sevimli dostlarımızın aç kalmaması için adeta seferberlik ilan ediyor. Ekipler, sokağa çıkma kısıtlaması süresince şehir genelinde sahipsiz hayvan popülasyonunun yoğun olduğu noktalara ve daha önceden kurulan mama istasyonlarına mama ikmali yapmaya devam ediyor. Aynı şekilde Ortahisar Belediyesi de sokaktaki canlarımız için yasak günleri boyunca çalışma gerçekleştirdi. Bu hassasiyetteki belediyelerimizi kutluyoruz.

EKMEK KAVGASINA UZMAN YORUMU
Son günlerde Trabzon'un Vakfıkebir ekmeği ile Giresun'un Çavuşlu ekmeği arasında başlayan hangisi daha eski tartışmasının yersiz olduğu, iki ekmek arasında tek farkın ise un yoğrulurken konulan ekşi mayanının oranı olduğu belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve aslen Trabzonlu olan Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Akif Şen, Trabzon ve Giresun’un son yıllarda Türkiye ve dünyada gastronomi alanında büyük bir gelişme gösterdiğini ve göstermeye devam ettiğini belirterek aslında iki ekmek arasında pek fark bulunmadığını söyledi.

Şen, iki ilçe arasında coğrafi özellik bakımından bile bir fark bulunmadığını ifade ederek, tartışmaların ancak bilimsel çalışmalarla ortaya çıkacağını kaydederek, “Son dönemde ortaya çıkartılan Vakfikebir ekmeği ve Çavuşlu ekmeği konusunda değerlendirme yapıldığında aslında iki yer arasında yaklaşık 20 km bir mesafe bulunmakta. İki yere de aynı anda kar yağmakta, yağmur yağmakta, bitki örtüsü aynı, deniz kenarı, sıcaklık, nem gibi bütün özellikler aynıdır. Bütün coğrafi ve iklimsel özellikler aynı şehirler. Yani coğrafi özellik bakımından bile bir fark bulunmamakta.” dedi. İki ekmek arasındaki farkı değerlendiren Şen, Vakfıkebir ekmeğinde 100 kilogram una 5 kilogram ekşi maya, Çavuşlu ekmeğinde ise 100 kilogram una 10 kilogram ekşi maya katıldığını ifade etti. Şen, literatürde ekmeğin görüntüsü bakımından Vakfıkebir Ekmeği geçtiğini de belirtti.

BU ÇOCUKLAR ALKIŞLIK
Lösemi ve engelli gönüllüsü çocuklar, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını lösemili çocuklar için Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır’a teslim etti. Anneleri Gönül Şişmanoğlu ile Dernek Başkanı Çakır’a kumbaralarını teslim eden Hilal ve Mehmet Naim Şişmanoğlu kardeşler, lösemili çocuklar için harçlıklarını hiç tereddüt etmeden bağışladıklarını söylediler.

Dernek Başkanı Çakır, anne ve çocuklarına teşekkür ederek, “Lösemili çocuklarımız için kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları derneğimize bağışlayan minik yüreklere teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın bu davranışları büyüklere örnek olmalıdır. Herkes her an hasta olabilir. Allah’a şükürler olsun ki bir çoğumuz şu an sağlıklıyız. Yarının bizi ne beklediğini kimse bilemez. Paylaşmanın en güzel örneğini sergileyen yavrularımızın yüreklerine sağlık.” dedi. Şişmanoğlu kardeşlerin bu farkındalık oluşturacak hareketlerini alkışlıyoruz.

Editör: Haber Merkezi