REVİ SÜRECİ ANLATTI
AK Parti Karadeniz Bölge İl Koordinatörü olarak atanan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi dün Trabzon İl Başkanlığı’ndan istifa etti. Karadeniz Bölge Koordinatörü Muhammet Avcı, Revi’nin görev yerinin Artvin olduğunu açıklarken, İl Kongresi’nin de Şubat ayında yapılmasının planlandığını söyledi.

Revi, “Salı günü Genel Merkez’e gittiğimde orada teşkilat başkanımızla görüştük. Teşkilatta görev yapmam yönünde kıymetli Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın o yönde talimatı olmuş. Biz de her zaman söylüyoruz. Partimiz bize ne görev verirse onu yaparız. Şu anda partimiz, teşkilatta Karadeniz Bölgesi’nde görev yapmamız yönünde görevlendirmesi oldu. Onu yapacağız.” diye konuştu.

HIZLI İŞLEYECEK
Ortahisar İlçe Başkanlığı kongresi ile ilgili konuşan Haydar Revi şunları söyledi: “Biz son bir kaç haftadır, bu salgından dolayı, kısıtlamalardan dolayı, hem de bazı vakalardan dolayı zaman sıkıştı. Şu anda Ortahisar’da konuşulacak. Ortahisar yapılacak. Kadın Kolları Ortahisar Kongremizde yapılıyor. Hızlandırılması gerekiyor Şubat ayı ortasına kadar kongrelerin bitmesi yönünde talimatı var Genel Başkanımızın. Dolayasıyla süreç biraz hızlı işleyecek.”

ÇEBİ’YE DESTEK
AK Parti’de dünkü temayül ile ilgili şunu öğrendik ki il yönetiminden isimlerin Hasan Dilekoğlu, Uğur Aydın ve Selahaddin Çebi üçlüsünden yana görüş bildirdiler. Yani, il yönetimi sadece mevcut yönetimdeki Dilekoğlu ve Aydın’a değil Selahaddin Çebi’ye de destek verdi. Demek ki Çebi’nin arkasında da büyük bir güç destek var. Bakalım İl Başkanlığı sürecinde daha ne gibi gelişmeler olacak.

AYNI HEYECANLA YAPARIZ
AK Parti Trabzon İl Başkan Adayı Selahattin Çebi adaylığı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Teşkilatımızın kantarına çıkıyoruz. Partimizin başlattığı 7. Olağan kongre sürecinde istişarenin en önemli adımı temayül yoklaması. Bir çok adım var ama en önemişi temayül yoklaması. Bir nevi bugün teşkilatımızın kantarına çıkıyoruz. Partimize Trabzonumuza hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti’nin içerisinde yıllardır siyaset yapan bir kardeşiniz olarak, dava adamı olduğumu ne zaman partimizi bize görev verirse onun yolunda mücadele veririz. O anlamda bundan önceki görevimde olduğum gibi eğer il başkanlığı görevi de tebliğ edilirse aynı heyecanla görevimizi yapacağız. Çok adayın çıkması partimizin zenginliğidir.”

EN DÜZGÜN KARAR VERİLİR
AK Parti Trabzon İl Başkanı Enes Aslan adaylığı ile ilgili şunları söyledi: “Aday olmak herkesin hakkıdır. Bizim de hakkımızdır. Genel Merkezimiz inşallah en hayırlı kararı verecektir. Biz 2,5 ay önce, mevcut il yönetiminden istifa ederek açıkladım. Bunda biz tercih yatık. Biz bir yere aday olacaksak, her türlü siyasi, bürokratik sıfattan bağımsız olarak aday olmamız gerekir. Bu bizim tercihimizdir. Biz istifa ettiğimiz için kendimize oy kullanamıyoruz ama kardeşlerimiz kullanıyor. Genel Merkezimiz en düzgün kararı verir. Teşkilatlarımız son derece diridir ve güçlüdür. Son dönemde bu konuda eksiklik oldu. İnşallah yeni gelen kardeşimiz biz gelirsek biz, başkası gelirse başkası o hizmetlerde güzel işler yapacaktır.”

DEMİRTAŞ BİR ADIM ÖNDE
AK Parti’de İl Başkanlığı’na Haydar Revi’nin göreve devam etmeyecek olması ile birlikte Ortahisar İlçe Başkanlığı için adı geçen isimler dahi İl Başkanlığı ile anılınca Ortahisar’da adaylar da azaldı. Açıkça görülmekte ki son günlerde Ortahisar İlçe Başkanlığı için Halil İbrahim Demirtaş’ın ismi ön plana çıktı. Ortahisar İlçe Başkanlığı için Demirtaş’ın rakipleri oldukça azaldı. Son gelişmelerin ardından Ortahisar için Demirtaş bir adım önde diyebiliriz.

Editör: Haber Merkezi