ZORLUOĞLU HAZIR CEVAP
Dün, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çay TV’de yerel gazetelerin temsilcilerinin sorunlarını yanıtladı. Başkan Zorluoğlu iki buçuk saat süren yayın boyunca performansı ile övgü aldı.

Gelen tüm sorulara hazır cevaplılığı ile dikkat çeken Başkan Zorluoğlu söz verdiği projeleri hayata geçirmek için tüm ekibi ile görev başında olduğunun da altını çizdi.

TEBRİK EDİYORUZ
Hiç kuşkusuz Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yerel gazete temsilcilerinin sorularını cevapladığı yayında programın moderatörü, gazetemizin de köşe yazarı Halil İbrahim İleli de meslekteki donanımını göz önüne serdi ve reytingi oldukça yüksek bir programa imza attı. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nin çalışanları da herhangi bir aksilik yaşanmaması adına ellerinden geleni yapıp, iyi iş çıkarttılar. Onları da ayrıca tebrik ediyoruz.

KÜÇÜK ZAM!
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yerel gazete temsilcileri ile buluşmasında birçok konuya açıklık getirdi. Bu açıklamalardan dikkat çeken bir konu dolmuşlara yapılması planlanan zam oldu. Başkan Zorluoğlu bu konuda, “Küçük bir zam düşünüyoruz.” diyerek önümüzdeki günlerde zammın açıklanacağını ifade etti. Zam daha önce de gündeme gelmiş, ancak Başkan Zorluoğlu, “Dönüşüm olmadan zam olmayacak” demişti. Bakalım zar süreci nasıl işleyecek ve yapılırsa ne kadar zaman yapılacak.

MAVİYE KADAR DEVAM
Geçtiğimiz hafta sonu koronavirüs (Kovid- 19) risk haritasında “çok yüksek risk” kategorisinde bulunan Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane ile “yüksek risk” kategorisindeki Artvin sakin bir Pazar günü geçirdi. Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında "çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon'da sokak ve caddelerde sessizlik hakim oldu. Yağışla birlikte hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü şehirde Atatürk Alanı'nda, Kahramanmaraş ve Kunduracılar caddeleri ile Uzun Sokak en sakin günlerinden birini yaşadı. Umarız bu durum sadece yasak günlerinde değil şehrin risk durumu “mavi”ye dönene kadar devam eder.

TÜRKELİ AĞLATTI
Trabzon’da Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Erdinç Türkeli hayatını kaybetti. Lösemi tedavisi gören Türkeli'nin amansız hastalığa yenildiği öğrenildi. Türkeli’ye Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine sabır diliyoruz.

MİLLET BAHÇESİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR
Türkiye’de ilk kez İstanbul’un dışında şampiyonlukların yaşandığı Trabzonspor’un eski stadı Hüseyin Avni Aker’in yerinde yapımına başlanılan Ortahisar Millet Bahçesi, Türkiye’de ilk kez spor temalı millet bahçesi olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 62 dönümlük alanda inşası devam eden millet bahçesinde Türkiye’deki diğer millet bahçelerinde olmayan futbol sahası ve tribün olacak. Vatandaşların rahatlıkla spor yapabileceği bir sistem kurulan millet bahçesinde 400 metrekarelik alanlarda sentetik buz pateni sahası inşa ediliyor.

Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı millet bahçesinde çocuklar ve gençler için 600 metrekare alanda da kaykay yapılabilecek 8 rampa ve çanak düzeneği yapıldı. 7 binin üzerinde bitki ve ağacın dikilerek yeşil alana dönüştürülen millet bahçesinde millet kıraathanesi, restoran, eğlenme ve dinlenme alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları yer alacak. Temennimiz Millet Bahçesi’nin yakın süreçte hizmete açılması.

DURUŞUMUZ NETTİR
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Üyesi Davut Çakıroğlu değerlendirmelerde bulundu. Çakıroğlu bakın neler dedi: “Ülke olarak karışık duygular içindeyiz. Çok öyle at izi it izine karıştı diyerek olayları açıklanamaz, kahramanları da tanımlanamaz görmüyorum. Ancak eskilerin deyimi var durup az soluklanmak. Ben de yaşadığım durup soluklanma olayından sonra şu kanaate vardım. İnsan olmanın, inanan olmanın ve sorumluluk almanın gerekleri var. Bize esasen hayatın verdiği rol ve insanların verdiği yetki kısır döngünün içinde kaybolmaktan” daha değerli. Bu döngünün içine girince insan şunu görüyor.

Muhatap olmayacağın insanlar, konu yapmayacağın olaylar sonucu kimseye faydası olmayacak çıkarımların içinde kayboluyor insan. Toplumsallık ve kişilikli duruş bizi daha farklı olmaya sevk ediyor. Sağır sultan duysun, ey ahali duyun diyerek de yaygara koparmak, tellal bağırtmak derdimiz değil. Bir alimden bir ilim, bir cahile bir alim olalım, olmak var. Duruşumuz nettir. Çözüm adına elimizden geleni, aklımızın yettiğini, dilimiz döndükçe söylemek. Sorun adına gözümüzün gördüğünü, milletin şikayet ettiğini cesaretle ortaya koymak. Analiz, ön gürü ve belki uzaduyum bir duruş ile şehrimize, ülkemize ve dünyaya bakacağız. Bakmalıyız.”

Editör: Haber Merkezi