İÇİŞLERİ’NE TRABZONLU MÜŞAVİR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzonlu bir ismi yanına müşavir olarak aldı. Çarşıbaşı Belediyesi eski Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak atandı. Coşkun Yılmaz, seçim sonrası Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bir şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almış ve kısa bir süre sonra bu görevinden istifa etmişti.

YÜKSEK RAKIMDA YOĞUN MESAİ
Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Karayolları 106. Şube Şefliği ekipleri, yüksek rakımlı bölgelerde etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarında zorlu mücadele yürütüyor. Kar kalınlığının rüzgarın biriktirmesiyle yer yer 4 metreyi bulduğu Bayburt-Trabzon arasındaki 2 bin 330 rakımlı Soğanlı Geçidi'nde iş makineleriyle çalışma yapan ekipler, yaklaşık 6 aydır kapalı olan yolu açmak için yoğun mesai harcıyor. Bölgede ilerlemekte güçlük çeken ekipler, dünyanın en zorlu yollarını tanıtan bir internet sitesince "en tehlikeli yol" seçilen Trabzon- Bayburt arasındaki yamaçlardan geçen Derebaşı Virajları'nın bulunduğu bölgeye de ulaşarak mayısa kadar yolun tamamını ulaşıma açmayı hedefliyor.

ÇİFT MASKE ŞART
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yayınladığı yeni harita, bir hafta içinde pek çok ilde vaka sayısında ciddi artış olduğunu gösterdi. Bilim Kurulu üyeleri durumun ciddiyetini vurguladı ve alınması gereken kişisel tedbirleri anlattı. Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Vakaların bu denli arttığı, mutant virüsün yüzde 75 olduğu yerde başta fiziksel mesafeye dikkat etmek şart. Özellikle kalabalık ortamlarda yan yana gelmemeye özen göstermeliyiz.

Kapalı mekanlarda temiz hava girişine izin verilmeli. Hafta sonları pek çok ilde sokağa çıkma kısıtlaması var ama kişilerin geniş aileleriyle bir araya gelmemesi, sadece çekirdek aile ile zaman geçirmesi çok önemli. Ağız ve burun doğru kapatılıyorsa tek maske yeterli ancak kalabalık ortamlarda (toplu taşıma gibi) çift maske takmak, oradan ayrıldıktan sonra da üstteki maskeyi çıkarıp atmak gerekiyor.” dedi.

TEREYAĞIN BAŞKENTİNDE TAPULU LEZZET!
Sıfırdan Başlayanlar Dijital Medya İçerik Üreticisi video hikayelerine devam ediyor. Ekonomi, spor, kültür ve sanat alanında Sıfırdan Başlayanların video hikayelerinin yer aldığı projeye 50 Yıllık geçmişi olan Tonya Süt Kooperatifi de hikayesiyle misafir oldu. Yakın zamanda Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı seçilen genç girişimci iş insanı Yunus Tekin Baki, Sıfırdan Başlayanlar da Tonya Süt Kooperatifinin hikayesini anlattı. Sıfırdan Başlayanlar ekibinin Trabzon özelinde Doğu Karadeniz ve Türkiye genelinden video hikayelere devam edeceği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi