DÖN DE AYNAYA BAK!
17 günlük tam kapanmaya girdiğimiz günden bu yana herkesin dilinde aynı nakarat. Bunun neresi tam kapanma diye? Evet, tüm nüfus olarak evde değiliz ama zaten kimse öyle bir şey olacağını da söylemedi. Trabzon bölgenin önemli geçiş noktası ve merkezi durumunda olunca özellikle trafik konusunda sıkıntı yaşanıyor olabilir. Ve her şeyi devletten bekleme gibi bir alışkanlığı olan toplum olduğumuzdan yasakları delip ceza bekleyenlerin de sayısı az değil. Hal böyle olunca da sokakta insanlar olabiliyor.

Bu şehir insanı ki basın kartının bile sahtesini basıp sokağa çıkmaya çalışıyor, yine bu şehrin insanı kendisinin de evde olması gerekirken markette önündeki vatandaşın fotoğrafını çekip bu ne kalabalık diye paylaşıyor. Yine bu şehrin duyarlı vatandaşı evde dört duvar arasında otururken, duyarsız olanı da sokak sokak volta atıyor. Sonra da kalkıp bunun neresi tam kapanma diye soruyorlar. Bu soruyu soranlara biz de, “Önce dön de aynaya bak diyoruz.” Tabii ki tedbirlere sıkı sıkıya özen gösteren vatandaşlarımızı ayrı tutuyoruz.

KOKUSU ÇIKAR YAKINDA
AK Parti Genel Merkezi son günlerde yaptığı atamalar ile Trabzon’a ne kadar önem verdiğini ortaya koydu. Son olarak da AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Ege Bölge Koordinatörlüğü’nde görevlendirildi. Bu demek oluyor ki; AK Parti ya Trabzon’a önem vererek gelecek seçimler öncesi vatandaşa, “Şehre önem veriyoruz siz de bize destek verin.” mesajı veriyor, ya da parti içi dengeler gözetiliyor. Vardır bu görevlendirmelerin bir hesabı. Onun da çıkar kokusu yakında.

DEMEK Kİ BUZLAR ERİDİ
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildiğinde kendisini AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu neden kutlamadı diye eleştiriler yükselmişti. Ve doğal olarak da önceki gün Ayvazoğlu’na Genel Merkez’den görev verilince Köseoğlu tebrik mesajı yayınlayacak mı diye merak oluştu. Gördük ki Köseoğlu, Ayvazoğlu’nu kutlamayı ihmal etmedi.

Köseoğlu şu mesajı yayınladı: “AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız bünyesinde koordinatör olarak Marmara Bölgesi’nde yeniden görevlendirilen Muhammet Balta’ya, Karadeniz Bölgesi’nde yeniden görevlendirilen Adnan Günnar’a ve Haydar Revi’ye, Ege Bölgesi’nde görevlendirilen Bahar Ayvazoğlu’na başarı diliyorum. Yıllarca başarı ile Koordinatör olarak görev yapan ve halen hizmetlerine devam eden kıymetli vekillerimiz Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın özverili geçmiş hizmetlerine ayrıca teşekkür ederim.” Demek aradaki buzlar eridi.

BİR DAVET DE CORA’DAN
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İYİ Parti’den istifa eden Davut Çakıroğlu’na her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti. Cora, “Davut Çakıroğlu başkanımızı yakından tanırım. Bir dostluğumuz ve hukukumuz vardır. Kendisinin demokratik çıkışları vardır. Zaman zaman karşılıklı sert açıklamalarımız olmuştur. Şunu ifade etmek isterim ki ben AK Parti’de her zaman genişleyen, katılımı esas alan, aileyi büyüten bir yaklaşımı önemserim.

Davut Bey gibi özgün ve güçlü seslerin, siyasi karakterlerin, şehrin sorunlarına vuku insanların AK Parti çatısı altında siyaset yapmalarından büyük bir memnuniyet duyarız. Biz başka bir partide bulunmayı bir mesele olarak asla değerlendirmeyiz. AK Parti birçok siyasi partiden ayrılıp bir araya gelerek Türkiye’nin sorunlarını çözmek için kurulan bir harekettir.” diye konuştu. Çakıroğlu için AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu da kapılarının açık olduğunu belirtmişti. Bakalım Çakıroğlu bu davetlere karşı nasıl bir yol haritası izleyecek.

YOL HARİTAMIZ HENÜZ YOK
AK Parti’den gelen davetlere yönelik açıklamada bulunan Davut Çakıroğlu henüz vermiş olduğu bir kararın bulunmadığını söyledi. Çakıroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İYİ Parti’den istifa etmemi takip eden süreç içinde özellikle AK Parti’den tarafıma nazik davetler geldi. Milletvekilimiz Sayın Salih Cora'nın da kamuoyuna yansıyan açıklamaları oldu. Hem çalışmalarımızı takdir eden hem de bizi partilerinde görmekten memnun olacakları yönündeki açıklamalarına teşekkür ediyorum. Siyaset düzleminde ortak paydalar üzerinden bakınca ayrışmaların ve ötekileştirmenin çok doğru olmadığını daima belirttim. Daha önce de vurguladığım gibi asla kişilerle ya da kurumlarla sorunum olmadı, olmaz da.

Amacımız millet adına aldığımız sorumluluğun gereğini en iyi şekilde yapabilmek. Sayın Cora da bu noktada gayretimizin ortak olduğuna vurgu yapmıştır. Umuyorum ki millet adına daha neler yapabiliriz diye bizde hasıl olan soruya en makul cevabı verebilmek adına en doğru kararı vereceğiz. Daha etkin hizmet edebileceğimi düşündüğüm yerde olmaktan sakınmam. Bugün bu noktada bir yol haritamız henüz yok.”

Editör: Haber Merkezi